Rekordna posjeta u nacionalnim parkovima - Volim Podgoricu

Rekordna posjeta u nacionalnim parkovima

Turizam u Nacionalnim parkovima ovih dana bilježi rekorde. Tako se iščekivani rekord desio upravo danas na raftingu rijekom Tarom, a juče na Skadarskom jezeru.

Ove vijesti su  zabilježene u novokreiranom softveru ePosjetilac koji omogućava Nacionalnim parkovima da u realnom vremenu raspolažu tačnim podacima o broju i strukturi posjetilaca, kao i opredjeljenju koji vid aktivnog odmora realizuju u našim parkovima.

Foto: NPCGFoto: NPCG

“Taj rezultat ujedno je potvrda da se turizam u Nacionalnim parkovima ne događa, već da se uz kvalitetno planiranje, promotivne aktivnosti i organizovani rani rad tokom svih dvanaest mjeseci mogu napraviti veliki iskoraci. Jedan od primjera kada se radi o raftingu je svakako činjenica da smo značajno unaprijedili infrastrukturu kako bi poboljšali ovaj segment ponude, rekonstruisali smo polazišta za raftere i instalirali sistem kabina koje su u funkciji samih raftera”, navodi se u saopštenju i dodaje da veliki iskoraci i uspjeh posjeta su rezultat napornog rada JPNPCG i saradnje svih zainteresovanih strana iz turističke privrede Crne Gore.

“Porast investicija koje se ulažu u nacionalne parkove iz godine u godinu govori o tome da je država Crna Gora itekako zainteresovana za zaštićena područja, njihovo očuvanje i razvoj na održivom principu –  poštujući zakone prirode i ekološke principe. Do izražaja sve više dolazi i gastro turizam, koji je posljednjih godina u porastu, što utiče na lokalne ekonomije, te generiše prihode svih preduzetnika koji svoje biznise ostvaruju u zonama koje gravitiraju crnogorskim parkovima”, zaključuje se u saopštenju.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com