DEMOKRATE UZVRAĆAJU: Nema većih IZDAJNIKA i GUBITNIKA od DF-a gdje je sa 0,7% Kneževićeva partija - Volim Podgoricu

DEMOKRATE UZVRAĆAJU: Nema većih IZDAJNIKA i GUBITNIKA od DF-a gdje je sa 0,7% Kneževićeva partija

Iz izjave Milana Kneževića datoj TV “Vijesti” može se zaključiti da Demokratskom frontu ne odgovara saradnja sa opozicijom niti preduzimanje konkretnih aktivnosti u cilju rušenja DPS-a, reagovali su iz Demokrata.

“Tako je DF ušao u radnu grupu za kozmetičke izmjene izbornog zakonodavstva kada je u njoj bio samo DPS, a kada u radnu grupu ulazi i opozicija sa konkretnim rješenjima, DF izlazi. Takvo ponašanje profesionalnih opozicionara i omiljene Đukanovićeve političke grupacije, poznato je od ranije. Kada god je DPS-u bilo teško, uskočio je ili iskočio DF. Kada je bojkot Skupštine 39 opozicionih poslanika uzdrmao DPS i poljuljao Vladu Crne Gore, DF se naglo vraća, izdaje opoziciju i kolege, dajući DPS-u političku stabilnost na poklon. Tako su strukture DF-a dale poslaničke glasove kada je trebalo glasati za Ustav Crne Gore po želji DPS-a”, navodi se u reagovanju.

Dodaju da građani ne zaboravljaju “zajedničko glasanje u Budvi protiv Demokrata, niti prodaju i predaju Nikšića DPS-u zbog ličnih interesa”.

“DF političku saradnju zasnovanu na trgovini i izdaji opozicionih interasa nikada nije prekidao sa DPS-om”, navode oni.

Milan Knežević – dodaju – opet neargumentovano nastavlja da ponavlja riječ koju je lično više puta opisao svojom aktivnošću u političkoj praksi – izdaja.

“Nema većih izdajnika i gubitnika na političkoj sceni Crne Gore od političkog saveza u kojem učestvuje sa svojih 0,7% i Kneževićeva partija. DF je prodao i izdao sve što se može prodati i izdati, a danas galamom pokušava sputati realizaciju opozicionog plana za smjenu vlasti. Zašto se Knežević ne pojavi na sastanku opozicije i ne pogleda u oči poslanike Demokrata? Zašto ne dođe na sastanak opozicije pa da tamo ukrsti argumente, ako ih ima? Koristi samo buku i galamu po kojoj je poznat pod imenom “omiljeni Đukanovižev galamdžija”, a koji je najneomiljeniji u rodnoj Zeti. Valjda zato što ga njegovi najbolje poznaju. A ko je to dogovorio saradnju sa DPS-om Knežević je mogao čuti od Predraga Bulatovića koji saopšti “mi smo formirali odbor sa DPS-om i ugradili sve što treba u njemu”. Možda se Knežević ljuti što su u taj odbor Demokrate i međunarodna zajednica ugradili štetna rješenja po DPS? Da je saradnja DF-a i DPS-a uspostavljena potvrdio je i šef poslaničkog kluba DPS-a koji reče “vi znate da smo mi odbor na prvom mjestu dogovorili sa svima u koaliciji, prije svega sa Demokratskim frontom”. Dakle, ugovor o saradnji nastaje saglasnošću volja, a iz ovih citiranih izjava jasno se zaključuje da je ugovor između DF-a kao vječite opozicije i DPS-a kao vječite vlasti već zaključen. Nećemo čestitati, jer je ovo samo jedan od stotinu u nizu tajnih i javnih ugovora kojima ste izdali opoziciju i narod”, piše u saopštenju Demokrata.

Dodaju i da je DF izgubio sve izbore za koje su obećali da će pobijediti.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com