Festival lutkarstva od 11. do 15. septembra u Podgorici - Volim Podgoricu

Festival lutkarstva od 11. do 15. septembra u Podgorici

VIII Međunarodni festival lutkarstva održaće se u periodu 11-15. septembar u Podgorici, u KIC-u Budo Tomović. Biće izvedeno deset predstava iz pet zemalja: Italije, Hrvatske, Španije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ulaz na sve predstave je slobodan.

Međunarodni festival lutkarstva održaće se osmu godinu za redom u Podgorici, u okviru Podgoričkog kulutrnog ljeta. Lutke iz pet zemalja zabavljaće, ali i edukovati mališane u periodu 11-15. septembar 2019. Kao i svake godine, ulaz je slobodan, a organizatori najavljuju sadržajne i visoko kvalitetne programe. Festival se i ove godine održava u KIC-u Budo Tomović. Radnim danima termini su poslije podne, a za vikend će se programi prilagoditi slobodnom vremenu roditelja i djece, te će se predstave održavati i prije i poslije podne.

Pored Glavnog Grada, Festival je i ove godine podržalo Ministarstvo kulture, ali je važnost prenošenja vrijednih poruka najmlađima kroz kvalitetne kulturne sadržaje prepoznala i Ambasada Italije u Podgorici, kao i Ambasada Španije u Beogradu. Organizatori ne ispuštaju da pomenu konstantne prijatelje Festivala bez kojih, kako tvrde, Festivala ne bi ni bilo, a to su Fondacija Petrović-Njegoš, EPCG, Hipotekarna banka, Delta City, kompanija Čelebić, Universal Capital banka i veliki broj medija.

“Pripreme VIII Međunarodnog festivala lutkarstva uveliko teku. Kao i prethodnih godina, važno nam je da dočekamo goste na najbolji mogući način, kako bi iz Crne Gore odnijeli najljepša iskustva i kako bi dobili nove zadovoljne ambasadore kako našeg Festivala, tako i naše Crne Gore. Ove godine, ugostićemo pozorišta iz Italije, Hrvatske, Španije, Bosne i Hercegovine i Srbije“, kazao je Davor Dragojević, glumac i režiser lutkarstva, suosnivač Festivala.

Ljiljana Burzan Nikolić, društvena djelatnica i konsultantkinja za komunikacije, suosnivačica Festivala ističe da je smisao postojanja Festivala predstavljanje kvalitetnih kulturnih sadržaja koji imaju za cilj direktno uticanje i usmjeravanje pažnje, okupacija i mišljenja najmlađih i dodaje:

“Možda neko nije svjestan toga, ali činjenica je da je ovaj Festival začeo jednu novu značajno širu generaciju ljubitelja pozorišta, jer je baš svima, ne samo omogućio, već i približio i objasnio važnost praćenja ovakvih sadržaja. Nije poenta da imamo kvalitetne kulturne sadržaje, poenta je da budu posjećeni i da ostave trag“, dodaje Burzan Nikolić.

I ove godine, ulaz na sve sadržaje Festivala je slobodan.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com