UHAPŠEN SAŠA MIRKOVIĆ Bivši estradni menadžer i političar priveden u Budvi - Volim Podgoricu

UHAPŠEN SAŠA MIRKOVIĆ Bivši estradni menadžer i političar priveden u Budvi

Nekadašnji predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković uhapšen je danas u Budvi, saznaje “Blic”.

Mirković je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića kojim je budžet Zaječara oštećen za 14 miliona dinara.

Kako je “Blic” ranije pisao, još u maju je srpsko sudstvo tragalo za Mirkovićem i tada je predočeno da ukoliko mu u tom periodu ne bude uručena pravosnažna presuda za njim će biti raspisana poternica radi izdržavanja jednogodišnje robije na koju je osuđen.

Još tom prilikom mu je radijus kretanja sužen, sud mu je, upravo da ne bi napustio našu zemlju, oduzeo pasoš odmah nakon što je pušten iz jednomesečnog pritvora, a taj dokument do kraja postupka mu nije vraćen. Ipak, sumnjalo se da je Mirković napustio Srbiju.

Podsetimo, Mirković je osuđen jer je mimo ovlašćenja usmeno naložio saradnici Mileni Trajković da kupi robu u vrednosti od 13.960.799,90 dinara. Radi se o novogidšnjim paketićima koji su kupljeni od jedne beogradske firme. Time je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u iznosu od skoro 14 miliona dinara.

Osim Mirkovića, istom odlukom pravosnažno je na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci, sa rokom provere od tri godine, osuđena i njegova tadašnja saradnica Milena Trajković, takođe zbog zloupotrebe položaja.

Ko je Saša Mirković?

U zvaničnoj biografiji na sajtu grada Zaječara, gde je obavljao funkciju predsednika Skupštine Grada, naveo je da je diplomirani pravnik, a znao je da kaže i da je po zanimanju producent, odnosno, da je “jеdan od naših najuspеšnijih producеnata i mеnadžеra”. Osnivač je jedne produkcijske kuće, a iza sebe ima saradnju sa više estradnih imena Srbije.

U politiku se uključio pristupanjem lokalnom Savezu socijalističke omladine. Bio je član SRS i podržavao Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima 2008. godine. U isto vreme bio je koordinator opštine Bor za odnose sa Vladom Srbije. Potom se priključio Pokretu “Živim za Krajinu” i u toj partiji imao je funkciju potpredsednika. Iste godine postao je član opštinskog veća u Boru zadužen za informisanje i kulturu.

Saša Mirković
Saša Mirković

U maju 2009. podneo je ostavku, a naredne godine “Živim za Krajinu” je pristupio Ujedinjenim regionima Srbije. Mirković je istupio je marta 2011, a nekoliko meseci kasnije pridružio se novoosnovanom Pokretu radnika i seljaka i postao njegov potpredsednik.

Na lokalnim izborima 2012. kandidovao se za gradonačelnika Zaječara. Na proglašenju pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima bio je uz njega, a kasnije je obelodanjeno da je i zvanično postao član SNS. U januaru 2013. godine postao je pomoćnik ministra saobraćaja u sektoru za puteve i bezbednost saobraćaja, ali je već mesec dana kasnije napustio poziciju. U julu je postao prеdsеdnik Skupštinе Grada Zajеčara.

Novembra 2015. godine je saopštio da je istupio iz SNS, a Skupštini grada Zaječara je u decembru predao ostavku na mesto predsednika. Pravosnažna presuda mu je izrečena u maju ove godine.

 

 

volimpodgoricu.me

1 komentar

  1. An interesting discussion is worth comment. I believe that you must write extra on this topic, it may not be a taboo subject but generally people are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com