ORGANIZATORA “GUČE” U BUDVI ČEKAJU LISICE U SRBIJI: Robija zbog prisvajanja državnih para, ojadio i sportske klubove - Volim Podgoricu

ORGANIZATORA “GUČE” U BUDVI ČEKAJU LISICE U SRBIJI: Robija zbog prisvajanja državnih para, ojadio i sportske klubove

Nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković priveden je u Centar bezbjednosti Budva. Naime, tokom kontrola je utvrđeno da je Mirković odlukom Višeg suda u Zaječaru pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, kojom je gradski budžet 2013. godine oštećen za oko 14 miliona dinara (oko 117.000 eura).

Mirković je osuđen jer je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio svojoj saradnici Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

Firma „Smart idea“, sa sjedištem u Budvi, koju je osnovala Vladana Zipalov, dugogodišnja poslovna saradnica osuđenog estradnog menadžera Saše Mirkovića, planirala je da u Budvi 24. i 25. avgusta organizuje manifestaciju „Guča u Budvi“. Tako jedna od najpopularnijih turističkih manifestacija u Srbiji – Sabor trubača u Guči – treba da dobije svoju mediteransku verziju, nakon što je Opština Budva izašla u susret i obezbijedila plato na Jazu za ovu manifestaciju.

Iz kabineta gradonačelnika Budve Marka Carevića medijima je juče potvrđeno da je „Smart idea“ spremna da snosi sve troškove organizacije, te da je njihov jedini zahtjevda im Opština ustupi prostor bez naknade, plato na Jazu ili stadion na Lugovima.

Mirković je hapšen i u septembru prošle godine.Tada je lišen slobode jer je u saizvršilaštvu izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na način što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, te posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva OFI kompanid.o.o. Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Mirković je nekadašnji funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), koju je napustio u novembru 2015. godine.

Kako se prenijeli mediji u Srbiji, osim zbog pronevjere oko 14 miliona dinara za nabavku novogodišnjih paketića, protiv Mirkovića je tada podnijeta i krivična prijava jer je, kako se sumnja, više od 20 miliona dinara državnog novca namijenjenog finansiranju FK Timok prebacio na račune svoje privatne Timočke RTV i produkcijske kuće „Beoton“.

Iz Uprave policije se nijesu zvanično oglašavali povodom hapšenja Mirkovića u Budvi.

Saradnici uslovna kazna
Kako su ranije objavili mediji u Srbiji, Mirković je tražio kućni pritvor. Ipak, sudije su dosudile drugačije i on će kaznu izdržavati u zatvoru.

Istom odlukom, Milena Trajković, koja je u vrijeme izvšrenja krivičnog djela za koje se tereti Mirković bila član Gradskog vijeća, osuđena je uslovno na osam mjeseci zatvora.

– Ona je osuđena na uslovnu osudu kojom joj je utvrđena kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci. Istovremeno je određeno da se kazna neće izvršiti ukoliko u periodu od tri godine ne učini novo krivično delo – saopšteno je tada iz zaječarskog Višeg suda.

dan.co.me

1 komentar

  1. Po beznačajnom iznosu za koji je osudjen ovaj Mirković jasno je da nije kalibra Marovića,Subotica…Jasno je i zašto je tako ekspresno izručen ako tome nije doprinijelo i to sto je u Budvi preko trube promovirao Srbe!?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com