Home / NOVOSTI / Hronika / Tvoju dobrotu nikada nećemo zaboraviti: Sahranjen Stefan, kog je pregazio BMW
Foto: Privatna arhiva

Tvoju dobrotu nikada nećemo zaboraviti: Sahranjen Stefan, kog je pregazio BMW

“Stefane, hvala ti što smo te poznavali”, rekao je jedan od njegovih prijatelja

Stefan Kocić (20) sahranjen je danas u 13 sati na Novom groblju u Niškoj Banji gde su ga ispratile na desetina prijatelja, komšija, najboljih drugara.

– Stefane, hvala ti što smo te poznavali, što smo upoznali tvoju dobrotu koju nikada nećemo da zaboravimo – rekao je jedan od njegovih prijatelja koji su se okupili iznad humke momka koji je stao da pomogne neznancu, a onda poginuo.

Nije postojao čovek u Niškoj Banji koji se nije rečima žalosti osvrnuo na tragediju koju je doživela porodica Kocić. Otac i majka, Zvezdan i Biljana, kao i sestre Jelena i Marija uplakani su ispratili sina i brata. Pored humke u kojoj će počivati Stefan bili su njegovi nerazdvojni drugari s kojima je delio i dobro i zlo.

Niška Banja, saobraćajna nesreća, udes

Mesto nesreće, Foto: Telegraf

Jedan od najboljih drugova Stefana Kocića koji je bio sa njim kobnog jutra kada je naleteo na njega automobil BMW i ubio ga na licu mesta, Aleksandar Mladenović kaže da je nedostajalo desetak sekundi “da Stefan i danas bude živ“, a pošto su pomogli prolazniku na putu da zameni gumu. Aleksandar je treći drug koji je tog jutra bio sa Stefanom i Markom Mijalkovićem.

Stefana Kocića je u četvrtak oko 3.45 na ulazu u Nišku Banju udario Dejan M. (27) kome je Više tužilaštvo jutros odredilo pritvor od 30 dana.

DA JE SAMO JOŠ 10 SEKUNDI…

– To je zaista bio neverovatan splet okolnosti koji je doveo do neviđene tragedije. Mi smo pomogli tom čoveku sa “zastavom 101” da promeni gumu. Sve je bilo gotovo, za desetak sekundi, pa i manje mi bismo krenuli kući. I onda u jednom trenutku, neverovatan udarac – priča Aleksandar.

On kaže da je nakon udara, par sekundi bio u kraćoj nesvesti.

– Ja nisam ni video BMW, tako sam nekako bio okrenut. BMW je mene praktično celim retrovizorom udario tako da me je odbacio direktno na kičmu i ja nisam mogao da ustanem. Marko je otišao do Stefana i vikao na vozača BMW-a koji je bio potpuno raspamećen. U tom trenutku je čovek kome smo pomogli “mrtav ladan” seo u svoju “zastavu”, pokrenuo motor i otišao, uprkos tome što je naš drug Marko nepomično ležao. Potpuno mi je neshvatljivo da je čovek nakon takve nesreće mogao da ode i ne pomogne unesrećenima – objašnjava Aleksandar. On navodi da je nakon toga nastala prevelika tuga. Da su došli ljudi sa obližnje benzinske stanice da pomognu jer u okolini u to doba nije bilo nikoga.

Niška Banja, saobraćajna nesreća, udes

Foto: Telegraf

30 DANA PRITVORA

Više tužilastvo u Nišu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog Dejana M(27) kome je odrđen pritvor do 30 dana. On je u trenutku udara imao 2,2 promila alkohola u krvi.

Policija je pronašla vozača “zastave” kome je Stefan Kocić pomagao da promeni gumu u Niškoj Banji. On je vozio neregistrovanu “zastavu 101”, a pronađen je u belopalanačkom selu Dolac.

 

 

kurir.rs

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com