DANAS SE OČEKUJU VELIKE GUŽVE: Ne krećite na put u toku najtoplijeg dijela dana - Volim Podgoricu

DANAS SE OČEKUJU VELIKE GUŽVE: Ne krećite na put u toku najtoplijeg dijela dana

Iz Auto moto saveza Crne Gore danas je saopšteno da se očekuje pojačano odvijanje saobraćaja na putevima koji vode ka turističkim centrima. Apeluju na vozače da zbog visokih temperatura ne kreću na put u najtoplijem dijelu dana, kao i da tokom vožnje prave češće pauze.

Na dionicama gdje se izvode radovi neophodno postovanje postavljene signalzacije.

Na magistralnom putu Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta pa se saobraćaj na mjestima izvođenja radova obavlja jednom trakom naizmjenično uz povremene obustave saobraćaja ne duze od 10 minuta.

Od 1. avgusta do završetka radova na rekonstrukciji regionalnog puta Cerovo-Rogami dionica Rogami-Spuž odobrava se postavljene saobracćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.

Do 1. septembra zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na sljedećim magistralnim putevima Podgorica-Sotonići-Petrovac, Debeli brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat-Budva-Bar-GP Sukobin, Podgorica-Cetinje-Budva.

Zabrana se odnosi na svaki dan u sedmici u vremenu od 17 do 22 sata. Osim toga zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza,vozila za održavanje puteva i PTT instalacija,vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Takođe, zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na magistralnom putu GP Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 19 saobracajnih nezgoda u kojima je 12 osoba lakše povrijeđeno.
Informativni centar zajedno sa Službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com