Počela REKONSTRUKCIJA PUTA PG – SPUŽ a zemlja još uvijek NIJE EKSPROPRIISANA - Volim Podgoricu

Počela REKONSTRUKCIJA PUTA PG – SPUŽ a zemlja još uvijek NIJE EKSPROPRIISANA

Počela je rekonstrukcija starog puta za Danilovgrad, od Rogama do Spuža dužine oko pet kilometara. U toku su pripremni radovi za izgradnju petlje u Rogamima. Radnici su postavili saobraćajnu signalizaciju, a počeli su i kopanje. Radovi su već uveliko počeli, a kako kažu mještani ovog kraja dogovor oko cijene ekspoprijacije još nije na vidiku.
– Za sada još nema dogovora iako su već ozbiljno počeli da rade. Pretpostavljam da će ovih dana donijeti rješenje čim su stili radnici i mašine – kazao je Željko Brnović, mještanin i član Mjesne zajednice Rogami.
Starosjedilac Vranjickih Njiva Radoje Vučinić kazao je da je od Mjesne zajednice saznao da će sledeće nedjelje da se donese rješenje oko ekpoprijacije.
– Dolazio sam u Upravu za nekretnine i kazali su mi da čekam rješenje. Kako su me obavijestili iz mjesne zajednice očekujemo da će rješenje biti gotovo sledeće sedmice. Nakon što dobijemo rješenje, imamo pravo na prigovor, a ako direktor Uprave Dragan Kovačević ne usvoji prigovor, a mi se ne složimo oko cijene ekspoprijacije, preostaje nam sudski postupak – kazao je Radoje Vučinić.
Njemu će, kako je istakao biti oduzet dio imanja. Cijena koju su odredili za metar kvadratni, nije zadovoljavajuća, tvrdi Vučinić, objašnjavajući da ona nije adekvatna tržišnoj vrijednosti u odnosu na ostala prigradska naselja.
– Mi tražimo da nam metar kvadratni bude 100 eura, jer je ovo zemljište urbanizovano. Kada je rađen detaljni urbanistički plan, očekivali smo da će cijena zemljišta skočiti. Međutim, nama nude cijenu koja uopšte nije adekvatna, s obzirom na to da je ovo urbanistističko zemljište i time bi trebala da bude skuplja. Prije nekoliko godina kada su trebali da rade na ovom putu, zemljište su cijenili 50 eura po kvadratu, a danas za njega daju od 20 do 45 eura. Na primjer, kvadratni metar u Momišićima je 300 eura, u Donjoj Gorici 130, na Velje Brdo 100 eura, zašto je kod nas mnogo jeftinije – istakao je Vučinić.
Završetak ove dugo isčekivane dionice je planiran u decembru ove godine, a investitor je Uprava za saobraćaj, dok je izvođač radova firma Bemaks.

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com