“ČISTOĆI” SE DUGUJE 3,6 MILIONA EURA: Presavili tabak i tužili 23.678 građana i 3.837 firmi - Volim Podgoricu

“ČISTOĆI” SE DUGUJE 3,6 MILIONA EURA: Presavili tabak i tužili 23.678 građana i 3.837 firmi

Preduzeće Čistoća od pravnih i fizičkih lica potražuje 3.662.000 eura. Taj dug odnosi se na dan 30. jul. Pravna lica duguju 1.495.682 eura, dok građani imaju dug prema ovom preduzeću u iznosu od 2.166.318 eura, piše Dan.

“Naplata potraživanja je konstantno na visokom nivou. Međutim, dio duga nije moguće naplatiti usljed blokiranih računa, stečajeva i likvidacija privrednih subjekata, odnosno, nedostatka sredstava na računima ili usljed smrti dužnika, kada su u pitanju fizička lica. Broj utuženih pravnih i fizičkih lica uglavnom je na istom nivou u odnosu na prethodni period. Trenutno, u postupku se nalazi 23.678 tužbi podnijetih protiv fizičkih lica i 3.837 tužbi podnijetih protiv pravnih lica”, rekao je Andrija Čađenović, direktor preduzeća Čistoća.

Čađenović je istakao da je svim korisnicima usluga omogućeno potpisivanje sporazuma o izmirenju duga u više mjesečnih rata.

“Tokom prethodnog mjeseca sklopljeno je 47 sporazuma o izmirenju duga u ratama. Prilikom zaključivanja sporazuma potrebno je da fizička lica, odnosno građani izmire iznos u visini od 20 odsto ukupnog duga, a ostatak u ratama najmanje od po deset eura mjesečno, ali ne duže od 24 rate. Kada je riječ o pravnim licima oni plaćaju iznos u visini od 30 odsto ukupnog duga, kada potpisuju sporazum, a ostatak, ukoliko iznosi manje od 500 eura do šest mjesečnih rata, a do 12 mjesečnih rata ukoliko je ostatak duga veći od 500 eura”, objašnjava Čađenović.

On navodi da se građanima nudi više mogućnosti kako da plate račun jer redovnim plaćanjem izbjeći će utuženja.

“Građanin ručun može izmiriti kod naših inkasanata koji im ih dostavljaju svakog mjeseca. Ukoliko kod njih plate od našeg službenika dobijaju priznanicu o izvršenoj uplati. Takođe, platiti mogu u bilo kojoj pošti na žiro-račun preduzeća, ali i na našim naplatnim punktovima u Ulici oktobarske revolucije 124, Ulici zetskih vladara 4, kao i u tržnim centrima Bazar, Forum i Gintaš”, pojašnjava Čađenović.

Uvid u stanje na računu korisnicima usluga mogu provjeriti na sajtu Čistoće unošenjem šifre i imena korisnika. Oni dobijaju prikaz iznosa računa za tekući mjesec i eventualno prethodnog duga. Korisnici račune mogu dobijati i na e-mail.

Odlažite otpad pravilno

Direktor Andrija Čađenović apelovao je na građane da vode računa o higijeni grada, ali i da čuvaju imovinu. On je naveo i da su pokrenuli akciju postavljanja zelenog i narandžastog kontejnera za odlaganje biljnog i kabastog otpada od 00 do 19 časova.

“Očekujemo da će građani pomoći da ova akcija zaživi. Apelujemo da pravilno odlažu otpad jer je na svim posudama zalijepljena naljepnica”, kaže Čađenović.

Dan

2 komentara

  1. zasto lopovi iz cistoce odredjuju ko ce koliko da plati odokativno znaci porodica koja broji 8 clanova placa 2,5€ a porodica od 5 clanova 4,90,€ i pritom porodici od 8 kontejner ,a odlaganje smeca na 30 m a od pet clanova 300m i lopovi oce da im se plati i kukaju na dugovanja

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com