Home / NOVOSTI / Društvo / “CRNA GORA I SRBIJA JEDNA FAMILIJA” SKANDIRALE HILJADE U HERCEG NOVOM! Georgiev ZAPALIO KANLI KULU kad je zapjevao TAMO DALEKO (VIDEO)

“CRNA GORA I SRBIJA JEDNA FAMILIJA” SKANDIRALE HILJADE U HERCEG NOVOM! Georgiev ZAPALIO KANLI KULU kad je zapjevao TAMO DALEKO (VIDEO)

Povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke, Humanitarna fondacija “Delije” sinoć je na Kanli kuli je organizovala 29. Humanitarni koncert “Za naše Kosovo i Metohiju”.

Vlado Georgiev pjevao je na humanitarnom koncertu u Herceg Novom i bukvalno zapalio Kanli kulu kada je zapjevao “Tamo daleko”.

“Crna Gora i Srbija to je jedna familija!” skandirale su hiljade posjetilaca sinoć na Kanli Kuli.

Turisti i stanovnici Herceg Novog javili su našem portalu da se pjesma Tamo daleko čula i na Šetalištu Pet Danica.

“Bilo je predivno čuti, tako emotivno, šetali smo i naježili smo se”, kaže jedan čitalac portala Volim Podgoricu iz Beograda koji je na ljetovanju u Herceg Novom.

Ipak, izgleda nije svima drago da su “Crna Gora i Srbija kao jedna familija”, pa su pojedinci ovo skandiranje nazvali – skandalom! Nekome je, čini se, draže, da se dva najbliža naroda i dvije države koje su najbliže jedna drugoj, gledaj preko nišana?? Da se mrze i vrijeđaju jedni druge?

Srpsku “himnu”, najemotivniju rodoljubivu pjesmu iz Prvog svjetkog rata Georgiev je otpjevao emotivno, a cijela Kalni kula je pjevala s njim u glas.

Prikupljena novčana sredstva namijenjena su obnovi manastira Banjska na Kosovu i Metohiji i obnovi manastira Sv. Arhangela Mihaila na Miholjskoj prevlaci.

U programu su učestvovali još: Ivana Žigon i Kosovski Božuri, Divna Ljubojević i Melodi 357, Danica Crnogorčević i trubački orkestar Marka Gligorijevića.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com