Izgradnja bulevara od Jaza do Tivta počeće sljedeće godine, koštaće 26 miliona - Volim Podgoricu

Izgradnja bulevara od Jaza do Tivta počeće sljedeće godine, koštaće 26 miliona

Bulevar od Jaza do Aerodroma Tivat  (rekonstrukcija Jadranske magistrale) počeće da se gradi sljedeće godine, a nakon njegove izgradnje značajno će se poboljšati stanje na ovoj dionici koja je u ljetnjim mjesecima izuzetno zagušena. Projekat je vrijedan oko 26 miliona eura. Radovi na izgradnji bulevara trajaće oko dvije godine. Plan je da 16 kilometara puta ima četiri trake, sa razdjelnim ostrvima i trotoarima.

“Planirano je da krajem septembra bude raspisan tender, a do kraja ove godine znati ko će graditi bulevar Jaz – Tivat. Izrada projekta rekonstrukcije puta od Jaza to Tivta, kojom je predviđena izgradnja bulevara sa četiri trake, u završnoj je fazi”, rekao je za CdM direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.

Izrada tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova teče po procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Dužina bulevara je oko 16 kilometara, a Parača za CdM kaže da je planirano da se radi uporedo sa odvijanjem saobraćaja na pomenutoj trasi, jer je drugačije nemoguće.

Parača najavljuje da se i Regionalni vodovod priključio ovom projektu, pa će se i vodovodna mreža (proširenje kapaciteta) raditi uporedo sa bulevarom.

“Regionalni vodovod se priključio jer je i on korisnik kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Vrijednost tog projekta je između 10 i 12 miliona eura. Shvatili smo da je jeftinije i brže ako objedinimo ova dva projekta i krenemo zajednički da radimo. Sve se mora uraditi po evropskim standardima”, jasan je Parača, dodajući da će ovo biti uparvanje dva projekta.

Ne treba posebno napominjati koliko je ova dionica puta važna, ali i koliko je to sada usko grlo u jeku ljetnje sezone, kada se ovdje saobraćaj otežano odvija, a stvaraju se i kilometarske kolone.

Od Kamenova do Bara

Parača je za CdM najavio još jedan važan projekat.

“Planirana je kompletna rekonstrukcija magistrale od Budve, tačnije od Kamenova do Bara. Projektovanje je u završnoj fazi, a tendersku proceduru pokrenućemo s jeseni”, zaključio je Parača.

Miraš Dušević

 

 

 

cdm.me

1 komentar

  1. An fascinating discussion will probably be worth comment. I think that you ought to write much more about this topic, it will not become a taboo subject but usually everyone is too few to communicate on such topics. Yet another. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com