Home / NOVOSTI / Društvo / Međunarodni konkurs iz oblasti nauke za srednjoškolce, studente, profesore…

Međunarodni konkurs iz oblasti nauke za srednjoškolce, studente, profesore…

U okviru popularnog naučnog projekta u oblasti nauke i tehnologije, sveruskog naučnog festivala “NAUKA 0+”, raspisan je novi besplatni međunarodni konkurs usmjeren na razvoj nezavisnih kreativnih i istraživačkih aktivnosti mladih (učenicima, studentima, predavačima i naučnicima).

. .
Festival nauke organizuju Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja Ruske federacije uz podršku Ministarstva obrazovanja, Moskovskog državnog univerziteta “Lomonosov”, Uprave grada Moskve i Ruske akademije nauka.

“Naučni festival “NAUKA 0+” je namijenjem najširoj publici. Glavna ideja je popularizovanje nauke u društvu – privlačenje pažnje na aktivnosti naučnika i nastavnika, povećanje zainteresovanosti za naučna istraživanja i dostignuća, uključivanje mladih u naučne tokove, kao i razvijanje naučne kreativnosti među đacima i studentima. Ovim putem se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešća u konkursima ovog naučnog festivala”, navodi se u saopštenju organizatora.

U pitanju su dva konkursa koja omogućavaju prepoznavanje talentovanih mladih ljudi koji će se moći iskazati u nauci i umjetnosti.

Prvi konkurs je Međunarodni konkurs naučnih i tehničkih radova srednjoškolaca “Science of the Future” za koji je rok za prijavu 13.09, a više informacija o ovom konkursu se mogu naći na http://ub.festivalnauki.ru.

Drugi poziv se odnosi na Međunarodni konkurs za naučne emisije “Science is magic”, a rok za prijavu je 2.septembar. Više informacija o ovom konkursu zainteresovani mogu naći na http://science-is-magic.festivanauki.ru.

Ovogodišnji Festival je posvećen i proslavi Međunarodne godine Periodnog sistema elemenata.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com