PRAVA CRNA GORA: Rat u opoziciji nikome neće dovesti birače - Volim Podgoricu

PRAVA CRNA GORA: Rat u opoziciji nikome neće dovesti birače

Prava Crna Gora sa nevjericom posmatra način na koji je parlamentarna opozicija započela „predan i posvećen rad sveobuhvatnih reformi izbornog sistema“, a koji bi u susret izbornoj godini, trebalo da dovede do smanjenja mogućnosti za zloupotrebe u izbornom procesu od strane vlasti, navode iz ove partije.

Kažu da ono što je započelo kao kritika određenih poteza drugih političkih subjekata, brzo se pretvorilo u rat koji je lišen svakog smisla i ideje i koji je, izgleda – sam sebi cilj. Naivno je, dodaju,  očekivati da će takva retorika, kakvu poslednjih dana čujemo iz vodećih opozicionih partija, dovesti do ičeg dobrog, pa čak ni do preraspodjele birača unutar opozicionih partija. Pokazano nepoštovanje, nesloga i ozlojađenost, ljude tjeraju prije u letargično i depresivno nepovjerenje prema svakom političaru.

“Važnost zajedničkih ciljeva ne daje nam pravo na sujetu. Svima nam je poznato da istorija našeg naroda nije samo istorija velikih slavnih predaka, oslobodilačkih ratova i nesalomljivih ideala slobode, pravde i požrtvovanja, već i istorija povrijeđenih sujeta, narazumnih uvreda i bratskih pogleda preko nišana.

Kod otvorenog sukoba, najteže je napraviti prvi korak ka, ako ne pomirenju, barem pragmatičnom sagledavanju zajedničkih stremljenja i vrijednosti. Da bi našim kolegama iz opozicionih partija olakšali teret, koji ne svojom krivicom, već smišljenom manipulacijom zajedničkog političkog neprijatelja, nose ovih dana, Prava Crna Gora, iako najmlađa i vanparlametarna politička partija, usuđuje se još jednom ukazati na nužnost saradnje svih nas koji imamo zajednički cilj – vratiti Crnu Goru sebi, utemeljiti je na pravim vrijednostima i graditi na zdravim osnovama.

Zbog toga ovim putem pozivamo sve opozicione partije da se u tom cilju okupimo i bez velikih planova, strategija, sporazuma i protokola, utvrdimo minimum ispod kojeg, u susret izbornoj kampanji, nećemo ići – međusobno uvažavanje i poštovanje ljudskog i političkog dostojanstva, apsolutni prekid rata saopštenjima i usresređenost na afirmativnu promociju vrijednosti koje zastupamo”, zakljućuju iz Prave Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com