Home / NOVOSTI / STRAVIČNE POPLAVE RAZARAJU SUDAN Poginulo najmanje šestoro ljudi, ugroženo NEKOLIKO STOTINA DOMAĆINSTAVA
FOTO: EPA/ STR / EPA;

STRAVIČNE POPLAVE RAZARAJU SUDAN Poginulo najmanje šestoro ljudi, ugroženo NEKOLIKO STOTINA DOMAĆINSTAVA

Najmanje šest ljudi poginulo je u poplavama koje su nakon obilnih padavina ugrozile nekoliko stotina kuća u Kartumu i u još nekoliko djelova zemlje, javila je sudanska državna novinska agencija Suna.

Agencija navodi da je najmanje pet ljudi, uključujući dvoje dece, poginulo u selu Rifa u pokrajini Džazira u centralnom dijelu zemlje, a da je u tom području povrijeđeno dvoje djece.

U izveštaju se dodaje da je u obližnjem selu Zarka poginula najmanja jedna osoba i da je uništeno više od 15 kuća. Suna je javila da je u pojedinim djelovima pokrajine Džazira došlo do prestanka napajanja električnom energijom.

Udruženje profesionalaca Sudana )SPA= saopštilo je da su obilne paravine tokom vikenda prouzrokovale poplave koje su uništile ili oštetile više od 1.300 kuća u južnom predgrađu Kartuma, gde se spajaju Istočni i Bijeli Nil. U saopštenju se ističe da bi, usled poplava, moglo doći do širenja zaraza i preopterećenosti sanitarnih službi, prenio je AP.

Vojska Sudana poslala je svoje jedinice da pomognu ugroženom stanovništvu. Iz sudanskog Ministarstva zdravlja saopšteno je da je poplavama ugroženo 12 pokrajina u zemlji.

 

 

blic.rs

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com