U ovoj CG opštini BESPLATNI UDŽBENICI do petog razreda osnovne škole - Volim Podgoricu

U ovoj CG opštini BESPLATNI UDŽBENICI do petog razreda osnovne škole

Novi gradonačelnik Kotora Željo Aprcović iz DPS-a, pokrenuo je inicijativu da ova opština obezbijedi besplatne udžbenike za sve učenike prvih pet razreda osnovne škole na teritoriji grada.

Besplatni udžbenici za sve OSNOVCE, prvacima i ĐAČKE TORBE na poklon

Iz Demokratske partije socijalista su saopštili da njegova partija “sa velikim zadovoljstvom podržava”.

“Ovo je veliki korak i napredak za naše sugrađane, jer sličnih inicijativa je bilo i u proteklom periodu, kada su udžbenici bili obezbijeđeni samo za đake prvake. Svjesni činjenice da je septembar ‘težak’ mjesec sa finansijskog aspekta za mnoge kotorske porodice, radujemo se činjenici da se konačno spozna realnost uloženog i vraćenog. S obzirom na činjenicu da građanke i građani Kotora u najvećem dijelu učestvuju u realizaciji lokalnog budžeta, sa punim pravom imaju i očekivanja od istog. OO DPS Kotor bezrezervno podržava ovaj plemeniti gest, i ubuduće biće inicijator mnogih aktivnosti od vitalnog značaja za naše sugrađane”,saopštio je kotorski DPS.

Njihov cilj je, kako navode, da svako dijete na teritoriji opštine ima obezbijeđena školska sredstva.

“Naši đaci su naša najveća nada i mi želimo da im obezbijedimo uslove za njihovu bolju budućnost”.

Ova partija i njen tadašnji poslanik u Skupštini Crne Gore, a sadašnji gradonačelnik Kotora, Aprcović, sasvim drugačije su govorili i djelovali prije šest godina.

Kako podsjećaju Vijesti, na sjednici Skupštine 30. jula 2013. DPS je odbio da podrži amandman koji je podnio SNP, da svi učenici osnovnih škola, od prvog do devetog razreda imaju besplatne udžbenike.

U obrazloženju amandmana se navodilo da Ustav Crne Gore kojim je “garantovano obavezno i besplatno osnovno obrazovanje pod jednakim uslovima”, Konvenciju Ujedinjenih nacija o pravima djeteta i stavove Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Svi poslanici vladajućeg DPS-a i njegovih koalicijonih partnera, sa izuzetkom Džavida Šabovića (SDP), koji je podržao  amandman opozicije, bili su protiv ili uzdržani. Među onima koji su tada glasali protiv bio je i Željko Aprcović, koji danas kao gradonačelnik Kotora inicira ono protiv čega su on i njegova partija bili prije šest godina.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com