Home / NOVOSTI / Društvo / HRVATI ODUSTALI OD TESLE I PREŠLI NA VIŠI NIVO: Isus je bio Hrvat! Tviteraši PLAČU od smijeha: Ako je Isus Hrist ’Rvat, onda je Bog Srbin! (FOTO)

HRVATI ODUSTALI OD TESLE I PREŠLI NA VIŠI NIVO: Isus je bio Hrvat! Tviteraši PLAČU od smijeha: Ako je Isus Hrist ’Rvat, onda je Bog Srbin! (FOTO)

Na društvenim mrežama ponovo je u centru pažnje hrvatski tekst koji je objavljen prije šest godina, da je Isus bio Hrvat. Tviter je preko noći eksplodirao od komentara, a korisnici su se valjali od smijeha.

“Ako su Hrvati u Isusovo vrijeme živjeli u Galileji, možda to rasvjetljava zagonetku rekla Isusa!”, napisao je Tvrtko Dolić prije šest godina. On je kao pozitivnu istakao navodno “utemeljenu teoriju Tihomira Mikulića o porijeklu Hrvata iz Palestine”.
“Nismo slavenska braća sa Slovencima, Srbima i Crnogorcima, nego izraelska braća sa Judejcima i Samaritancima”, ističe on.
FOTO: PRINTSCREEN
Prenosimo djelove ovog teksta objavljenog na portalu Dnevno.hr.
…”Kako smo ovih dana izloženi teškoj represiji protivhrvatskih struktura, koje bezočno djeluju protiv nas i naše vjere, o našem trošku, naglasiću da je Isusova tragična sudbina tipično hrvatska. Naša sveta majka Marija nije slučajno došla u Bistricu, niti se slučajno nastanila u Međugorju….  Naša nacionalna i lična samosvijest stalno su preusmjeravane za potrebe stranog interesa i protivhrvatskih političkih ciljeva. Germani, a nakraju Austrijanci, uvjeravali su nas da smo Goti, Mađari su nas slavili kao stare Ugre, Italijani su nas podržali kao Ilire i Ilirce, a Srbi nas i danas uvjeravaju da smo Slaveni, Sloveni kako oni kažu, i povremeno nas “ubjeđuju” da smo zapravo Srbi, što nije nekakva svjetska ponuda.
FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

U trećoj knjizi svojih svako hvali vrijednih “Otvorenih pečata”, Tihomir Mikulić ukazao je na dva velika talasa slavenizacije Hrvata. Ovdje ću naglasiti da su naši preci bili izloženi nizu nasilnih slavenizacija, koje su se provodile za konkretan politički uticaj, na našu štetu. Mišljenja sam da je prvu slavenizaciju na ovome prostoru poticao Bizant, za potrebe suzbijanja onih korpusa koji su se uklopili u ogledalu zapadnu imperiju. Nešto slično događalo se ne tako davno, kada je slavenizacija razarala Austrougarsku. Uvijek se radilo o kolonizatorskom pravu na zemlju”…

…”Na Jadran su najprije početkom četvrtog vijeka stigli hrvatski manihejci, da bi u sedmom vijeku pristigla hrvatska hrišćanska plemena. Ako jevrejski naučnici pomjeraju egipatsku istoriju za cijela dva vijeka samo zbog dokazivanja istorijske egzistencije biblijskog Davida, ne vidim zašto bi Hrvati ustrajavali na svom dolasku na Jadran u sedmom vijeku.

Ako su Hrvati u Isusovo vrijme živjeli u Galileji, možda to rasvjetljava zagonetku porijekla Isusa! Marijin otac spominje se u starim hrišćanskim zapisima kao Jakov, što ne ukazuje na Judeju, nego na Izrael i Galileju. Josip nije bio Jevrej – Josip je bio simbol sjevernog antičkog Izraela, kao što je danas simbol preostalih Samaritanaca, kao što je bilo omiljeno ime kod Hrvata… U to antičko vrijeme nazivanje Marijinog muža Josipom imalo je dimenziju narodnosnog određenja Majke Božje, i na svoj je način predstavljalo otvoreno naglašavanje da zemaljski otac Isusa nije Jevrej. Do Isusove Objave, središnja antropološka osoba Galileje bio je Josip Egipatski, pa se tu zgodno uklapa odlazak Marije i Isusa u Egipat uz pomoć božanskog Josipa, Boga Oca”…

…”Potraga za hrvatskim originalnim bićem je istovremeno putovanje u Isusovu Galileju, do Isusove izvorne Objave. Hrvati nisu pokršteni jer su pripadali najranijem hrišćanstvu Palestine”…

Ovaj tekst je privukao veliku pažnju čim je objavljen, a onda su ljudi širom regiona nastavila da ga komentarišu i u narednim godinama.

Čak je i hrvatski portal Index.hr ismijao ovu ideju smjestio u “biser balkanske mitologije” i nazvao je “najobičnijim komadom ludosti”.

“Odustali od Tesle i prešli na veći nivo. Kod braće Hrvata se radi punom parom”, “Ako je Isus bio Hrvat, onda su ga Srbi razapeli. Nekada je u novinama bolje ostaviti praznu stranu nego je popuniti glupostima”, “Ako je kako javljaju hrvatski mediji Isus Hrist Hrvat, ja ispod toga da je Bog Srbin ne bih išao po cenu razgraničenja”, samo su neki od komentara na Tviteru.

kurir.rs

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com