Home / NOVOSTI / Hronika / JOVANA PRETUKLA MUŽA, PA HTJELA JE DA SKOČI SA BEBOM SA TERASE: Da nije bilo Ivana, ko zna kako bi se drama završila (FOTO)
Foto Novosti

JOVANA PRETUKLA MUŽA, PA HTJELA JE DA SKOČI SA BEBOM SA TERASE: Da nije bilo Ivana, ko zna kako bi se drama završila (FOTO)

Ivan Vučetić (32), komandir policijske stanice Zvezdara, prije dva dana je uspio da spriječi Jovanu Đekić (31) u namjeri da sa sedmomjesečnom djevojčicom skoči sa terase kuće u kojoj živi. Drama se odigrala u Ulcinjskoj ulici, na broju 19, a sve poslije prijave porodičnog nasilja koje je pretrpio njen suprug Damjan Đekić (30)!

Zahvaljujući upornosti, hrabrosti i spretnosti, Vučetić će u svoju biografiju upisati herojsko djelo. On se nije dvoumio kada su ga zbog specifičnosti situacije pozvali posle radnog vremena da dođe na mjesto dramatičnog događaja. Iz Borče, u civilu, stigao je dvadesetak minuta posle prve patrole i preuzeo slučaj.

– Moje kolege su preko broja 192 dobile prijavu o porodičnom nasilju, u utorak oko 19.30 – prepričava Vučković.

– Najvjerovatnije je neko od komšija začuo galamu. Patrola je došla, ali ni slutili nisu da će se suočiti sa spasavanjem života djevojčice, sa kojom je majka htjela da skoči sa prvog sprata. Još je neobičnije bilo što su zatekli njenog muža sa vidnim povredama po glavi i tijelu. Damjan Đekić bio je zaključan u kući i nije mogao napolje. Njegova supruga Jovana je, po svemu sudeći, posle žučne svađe, zatvorila vrata i otišla na balkon sa sedmomjesečnom bebom. Tamo su počeli pregovori. –

– Trojica policijskih službenika pokušala su da razgovaraju sa ženom, ali nisu uspijevala nikako da je ubijede da otvori vrata i siđe sa terase. Čak se u jednom momentu popela na ogradu i zavrištala da će se ubiti. Sve vrijeme držala je ćerku – priča policajac.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ
Vidjevši da situacija prijeti da se otrgne kontroli, Ivan je odlučio da ekipu povuče i u dvorištu Ulcinjske ulice ostane sa pomoćnikom Lazarom Jovanovićem (34). Sada je sve bilo u rukama dvojice policajaca. Nastavili su da razgovaraju sa Jovanom. Molili su je da siđe, da otvori vrata, da bar bebi da vodu zbog velike vrućine. Ništa nije pomoglo.

– Jovana je sve vrijeme šetala po terasi, ulazila je izlazila iz sobe. Kada je na balkon došla bez djeteta, shvatili smo da ju je stavila na krevet da spava. Vidio sam da je prozor pored terase odškrinut. To je bila naša šansa – nastavlja komandir.

Ivan se dogovorio sa pomoćnikom da unezvijerenu ženu zagovara. Za to vrijeme, on se hitro popeo preko ograde i kroz prozor ušao u sobu. Jovana je bila u drugom uglu i nije primijetila taj “upad”.

– Iz sobe sam prešao na terasu, sa leđa joj se prišunjao i zgrabio je. Jovana se tokom hapšenja nije opirala. U međuvremenu, stigli su Hitna pomoć i Centar za socijalni rad. Otac i djevojčica odvezeni su u Urgentni centar i Institut za majku i dijete na dalje ljekarsko zbrinjavanje – kaže Ivan.

Dan poslije uspješne akcije, pohvale stižu sa svih strana zbog poduhvata. Ipak, ovaj skromni policajac kaže da je spasavanje ljudskog života najvažnija nagrada koju je mogao da dobije, naročito kada je riječ o djetetu.

Udarala supruga metlom

Prema nezvaničnim saznanjima, komšiluk je već alarmirao policajce Zvezdare zbog narušavanja mira u pomenutoj porodici. Takođe, policija je već imala prijave za porodično nasilje na ovoj adresi. Prema nepotvrđenim informacijama, Jovana Đekić je prije dva dana pretukla muža Damjana metlom.

 

NovostiOnline/Foto: Zorana Jevtić/Novosti

loading...

One comment

  1. joco kad zasluzi tu je metla ne dizi ruku na sebe .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com