UHAPŠEN PODGORIČANIN:Pratio sina Ivice Stankovića, pa mu lupao po automobilu i pozivao ga da izađe - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN:Pratio sina Ivice Stankovića, pa mu lupao po automobilu i pozivao ga da izađe

Podgoričanin D. V. uhapšen je pa pušten da se brani sa slobode zbog sumnje da je ugrozio sigurnost Igora Stankovića, mlađeg sina vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

Pedesetosmogodišnjak je lišen slobode nakon inicidenta u Podgorici, koji se dogodio 5. avgusta oko 17 časova.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, osumnjičeni je tog dana prišao automobilu u kojem je bio Stanković, pokucao mu na prozor suvozača i uz salvu uvreda pitao ga zašto mu je prethodno vozilom presjekao put.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da se Stanković nije obazirao na to i da se nije upuštao u komunikaciju sa njim, nakon čega je ovaj navodno rukom lupio po vozilu i udaljio se.

“Službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode D. V. (58), zbog sumnje da je počinio krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti, a zbog prijetnji koje je, kako se sumnja, uputio oštećenom licu, D. V. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu”, saopšteno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Nezvanično je saopšteno da je nakon saslušanja D. V. pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Izvor “Vijesti” tvrdi da je mlađi Stanković istražiteljima kazao da se tog dana vozio sa drugaricom, Ruskinjom Marijom R. i da joj je pokazivao Podgoricu, kada je primijetio da ga jedno vozilo prati.

Prema istim informacijama, tužiteljki je rekao da je drugarici tada namjeravao da pokaže osnovnu školu koju je pohađao, ali da se uznemirio kada je shvatio da se taj automobil par minuta “ne odvaja” od njega.

Istakao je da u tom trenutku bio dodatno uznemiren jer nije znao zbog čega ga prate i da li to ima veze sa poslom koji obavlja njegov otac.

To je potvrdio i branilac osumnjičenog, advokat Damir Lekić.

On je “Vijestima” saopštio da je njegov klijent rekao da mu je Stanković vozilom presjekao put, zbog čega je on nastavio da vozi za njim kako bi porazgovarali.

“V. je htio da porazgovara sa njim i krenuo je automobilom, stigao kod mosta Union bridge, kod Stare varoši… Na semaforu je izašao iz vozila i pozvao Igora da porazgovaraju… Nekoliko puta udario je po šoferšajbni”.

Advokat tvrdi da Stanković nije reagovao i da je nastavio kretanje.

Stanković je na saslušanju rekao da se ne može sjetiti šta mu je sve govorio D. V., ali da se sjeća da ga je pozivao da izađe iz vozila.

Kazao je i da se ne sjeća da je prethodno došlo do ikakvog incidenta u saobraćaju kako je to tvrdio osumnjičeni.

Rekao je i da je u tom trenutku putem telefona razgovarao sa policijskim obezbjeđenjem i da zato nije slušao šta mu ovaj govori.

“Da je riječ o sinu Ivice Stankovića, moj klijent je saznao tek nakon što su ga pripadnici Intereventne jedinice sačekali ispred kuće. On je najprije pred pripadnicima podgoričke policije, a potom i pred osnovnom tužiteljkom Jelenom Protić izrazio kajanje, što je u konačnom uticalo i na Igora Stankovića da mu oprosti, zbog čega se nije pridružio krivičnom gonjenju. Ostavio je mogućnost da tužilac primijeni institut odgođenog gonjenja, što će se, nadamose, u konkretom slučaju i desiti”, kazao za “Vijesti” advokat Lekić.

Štite VDT i njegovu porodicu

Iz Uprave policije ranije su “Vijestima” objasnili da su dužni da štite i članove porodice vrhovnog državnog tužioca.

“U skladu sa članom 3 odluke Vlade Crne Gore o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije (“Si. list Crne Gore” br.28/2017 od 28. 04. 2017. godine), u odnosu na vrhovnog državnog tužioca primjenjuju se mjere zaštite lične bezbjednosti u dvadesetčetvoročasovnom trajanju. Takođe, shodno članu 10 citirane odluke, a na osnovu izvještaja o procjeni ugroženosti koju donosi nadležni organ, Uprava policije vrši obezbjeđenje vrhovnog državnog tužioca i članova porodice štićene ličnosti, odnosno njegove porodice”, objasnili su iz Uprave policije.

Odluka o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije predviđa da policija štiti i članove uže porodice predsjednika Crne Gore, Vlade i Skupštine.

Istom odlukom precizira se i da Vlada, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova, može da odredi da se obezbijede i druge ličnosti, objekti i prostori ako na to ukazuje bezbjednosna procjena stepena ugroženosti, kao i drugi podaci i saznanja iz nadležnosti policije.

“Obezbjeđenje drugih ličnosti, objekata i prostora, traje dok postoje razlozi”, stoji u odluci.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com