60 KILA KOKAINA NA “JADRANU”: Zbog šverca droge plata manja 150 eura - Volim Podgoricu

60 KILA KOKAINA NA “JADRANU”: Zbog šverca droge plata manja 150 eura

Profesionalnu odgovornost zbog šverca narkotika na školskom brodu „Jadran“ snosi samo kapetan korvete Zoran Ivanovski, koji od juče nije komandant na tom brodu.

Ivanovski je premješten na nižu poziciju u Mornarici Vojske Crne Gore u Baru gdje će mu plata biti manja za oko 150 eura.

Osim Ivanovskog, zbog šverca oko 60 kilograma kokaina na brodu „Jadran“, profesionalnu odgovornost nije snosio niko drugi iz vojne hijarhije, kao ni ministar odbrane Predrag Bošković.

Na školskom brodu „Jadran“ juče je obavljena primopredaja dužnosti komandanta jedrenjaka Mornarice Vojske Crne Gore.

Dužnost novog-starog komandanta broda od kapetana korvete Zorana Ivanovskog preuzeo je kapetan korvete Goran Pajović.

Zanimljivo je da je u maju prošle godine Ivanovski dužnost preuzeo upravo od Pajovića. Kapetan korvete Zoran Ivanovski vojnu službu će nastaviti u komandi Mornarice VCG u Baru. Primopredaji koja je bila zatvorena za javnost prisustvovao je komandant Mornarice VCG kapetan fregate Vesko Tomanović.

Smjena Ivanovskog nakon svega godinu obavljanja komandne dužnosti na „Jadranu“ uslijedila je nakon pronalaženja 60 kilograma kokaina i dva pištolja bez serijskih brojeva na brodu 19. aprila ove godine. Zbog pokušaja šverca pet miliona eura vrijedne droge na školskom krstarenju za Istambul policija je uhapsila podoficire Duška Radenovića i Miloša Kulića, kao i Tivćanina Radomira Osmajića.

Za pokušaj šverca kokaina sumnjiče se i Vladimir Račić i Dejan Rovčanin, koji su u bjekstvu. Oni su označeni kao članovi kriminalne grupe koja je bila zadužena za šverc narkotika. Specijalno državno tužilaštvo najavljeno je da će podići optužnicu protiv osumnjičenih u slučaju „Jadran”, početkom septembra.

Iz Ministarstva odbrane tada su saopštili da je ovom akcijom spriječena namjera kriminalnih grupa da zloupotrijebe krstarenje školskog broda Jadran. Skandal koji je iz temelja potresao reputaciju slavnog jedrenjaka koji je bio ponos Ratne mornarice JNA spremno su dočekali hrvatski mediji, koji godinama iznose tvrdnju da je brod otet 1991. iz Splita i da treba da se vrati Hrvatskoj.

Zagrebački „Jutarnji list“ tada je na naslovnoj strani prenio informaciju pod nazivom „Na vojnom brodu Jadran, koji je Crna Gora otela Hrvatskoj, pronađena velika količina droge“, dok je splitska „Slobodna Dalmacija“ o događaju izvijestila pod naslovom „Crnogorci oskrvnuli jedrenjak koji su prisvojili kao ratni plijen i spektakularno se osramotili“.

Ivanovski je zasad jedina osoba iz vojne i državne hijerarhije koji je zbog tog incidenta kojim je ozbiljno narušena reputacija broda, sankcionisan.

 

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com