Državljanina Crne Gore uhvatili sa 10 kila droge - Volim Podgoricu

Državljanina Crne Gore uhvatili sa 10 kila droge

Granična policija BiH je u prvoj polovini ove godine zaplijenila gotovo 38 kilograma marihuane, oko 200 grama heroina i manje količine kokaina i spida, saopšteno je iz tamošnje policije. Među istaknutim akcijama, kako prenose tamošnji mediji, bilo je hapšenje državljanina Crne Gore koji je pokušao da prokrijumčari deset kilograma marihuane.

Iz Granične policije BiH saopštili su da je 4. maja na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška spriječeno krijumčarenje 26,8 kilograma marihuane, koja je otkrivena u „mercedesu“ hrvatskih registarskih oznaka na izlazu iz BiH. Uhapšen je državljanin BiH i Hrvatske, a na teret mu je stavljeno krivično djelo neovlašćeni promet opojnih droga.

Krijumčarenje marihuane spriječeno je i 7. juna na području Gacka, kada je u vozilu „pasat“ crnogorskih registarskih oznaka otkriveno 10 kilograma zapakovanih u 12 paketa i sakrivenih ispod sjedišta i u branicima. Protiv državljana Crne Gore podnesen je izvještaj Tužilaštvu BiH.

Naveli su i slučaj od 19. juna, kada su policajci na izlasku iz BiH, na graničnom prelazu Zvirići, od državljanina Danske oduzeli 200 grama heroina, koji je bio sakriven na više mjesta u „ševroletu“ hrvatskih registarskih oznaka.

Nadležnim tužilaštvima u BiH podneseno je 37 službenih izvještaja i prijavljeno im je 46 lica – 42 državljana BiH i po jedan državljanin Crne Gore, Austrije, Slovenije i Irana.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com