Građani koji su “u stanju socijalne potrebe” da traže stan od Vlade - Volim Podgoricu

Građani koji su “u stanju socijalne potrebe” da traže stan od Vlade

Crnogorski pravni portal “Auditorijum” pozvao je sve građane koji su “u stanju socijalne potrebe” da se obrate Vladi i traže stanove ili kredite, odnosno stan na poklon.

Nakon što je Vlada objavila spisak iz koga se vidi da je 95 funkcionera dobilo novac ili kvadrate iz državne kase, portal je šaljivo sugerisao građanima da iskoriste vladinu Odluku o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera.

“Lica u stanju socijalne potrebe nedovoljno su upoznata sa mogućnošću da im Komisija za stambena pitanja, uz saglasnost Vlade, riješi stambeno pitanje davanjem stana putem poklona…U stanju socijalne potrebe može se naći svaki pojedinac, ili porodica, kad zbog nekih posebnih okolnosti ima problema da zadovolji stambene, materijalne i zdravstvene potrebe.

U zakonu ne piše koje su to posebne okolnosti, niti postoje ikakvi kriterijumi, kao ni procedura”, objavio je portal, čiji je urednik bivši advokat Predrag Mugoša, čije brojne inicijative je ranije usvojio Ustavni sud.

On šaljivo sugriše da je “dovoljno podnijeti zahtjev i već ste u konkurenciji da dobijete stan na poklon”: Kao što vidite, sve je normativno uređeno da vam komisija, uz saglasnost Vlade, ispuni snove. Izgleda da je vaš jedini problem bio što nijeste dovoljno informisani, a neki jesu, pa su već dobili stanove i pare na poklon. Zato, dragi građani, vi u stanju socijalne potrebe i koji se tako osjećate, javite se komisiji za stambena pitanja Vlade Crne Gore i budite malo uporni i dosadni. Isplati se, jer para, očigledno ima”, navodi “Auditorijum”.

Na Vladinom spisku funkcionera koji su dobili stanove i kredite pod povoljnim uslovima su ministri, sudije, tužioci.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com