NASTAVLJA SE RAT U OPOZICIJI: ,,DF nije SMIO da potpiše KRIVIČNU prijavu protiv Mugoše” - Volim Podgoricu

NASTAVLJA SE RAT U OPOZICIJI: ,,DF nije SMIO da potpiše KRIVIČNU prijavu protiv Mugoše”

Kao neko ko je dugo u politici, odgovorno tvrdim da se od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori nikada nije na opozicionoj političkoj sceni desilo nešto što, po primitivizmu, izmišljotinama i otvorenoj mržnji prema političkoj konkurenciji, prvenstveno opozicionoj, može da se i približi ovom što, posebno posljednjih desetak dana, demonstrira najuže rukovodstvo Demokratskog fronta (DF), saopštio je danas Velizar Kaluđerović, član Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

On je reagovao na jučerašnje saopštenje DF u kome je između ostalog poručeno da potpredsjednica Demokratske Crne Gore Zdenka Popović “ima potrebu da dokaže lojalnost svom stvarnom šefu Borisu Bogdanoviću”.

“Zbog ukupne javnosti osjećam obavezu da, posebno naglasim da nijedna riječ koju su izgovorili čelnici DF-a, napadajući rukovodstvo i politiku Demokrata, nije tačna. Još preciznije, u pitanju su laži, izmišljotine, uvrede i podvale od strane rukovodstva DF-a zbog kojih će brzo morati da polože račune pred ukupnom javnošću, uključujući, naravno, i njihovo dosadašnje biračko tijelo. Niko na političkoj sceni Crne Gore se, na tako primitivan i brutalan način nije toliko ogriješio i udaljio od principa političkog viteštva i čojstva o kojem tako uzvišeno piše Marko Miljanov, koliko je to zadnjih desetak dana učinilo rukovodstvo DF-a. U tom stilu im je i neljudski napad na ženu, majku, potpredsjednicu Demokrata, Zdenku Popović”, istakao je Kaluđerović.

On je dodao da je Popović sve neophodne dozvole, građevinsku i upotrebnu, za svoj poslovni prostor stekla još 1998, deset godina prije početka svog aktivnog bavljenja politikom, o čemu, kako navodi Kaluđerović, postoje dokazi u Sekretarijatu za urbanizam.

“Isto tako, iz osvete zbog polemike na sjednici lokalnog parlamenta, poslanici Popović je 2010. godine upravo Miomir Mugoša srušio legalno sagrađenu tendu za koju je imala svu neophodnu dokumentaciju. Toliko o njenoj nespremnosti da napada Miomira Mugošu. Osim toga, upravo je Zdenka Popović podnijela krivičnu prijavu na osnovu koje se i danas sudi Mugoši, a koju DF nije smio, ili nije htio, iz njima znanih razloga da potpiše, ali su njihovi odbornici i smjeli i htjeli prodavati se Mugoši obezbjeđujući mu neophodnu većinu za novi gradonačelnički mandat, što, vjerujemo, kristalno pamti sva podgorička i crnogorska javnost. To su uradili na način sličan ovom na koji danas žele prodati Budvu Milu Đukanoviću. Tako da bezočne neistine svojstvene falsifikatorima, a za koje će krivično odgovarati, uvjeren sam, neće nikoga začuditi”, rekao je Kaluđerović.

Član Predsjedništva Demokrata je kazao i da je zanimljivo i DF-ovo poimanje fenomena izdaje.

“Za DF nije izdaja ako se potpiše najogavnije i najprimitivnije saopštenje na račun opozicionih kolega, zahvaljujući kojima DF vodi budvansku opštinu, ali jeste izdaja ako se neki časni funkcioner DF-a ogradi od primitivizma lidera Demokratskog fronta. Ne treba biti pretjerano mudar da bi se zaključilo da se svime što sada radi rukovodstvo DF-a nanosi ogromna šteta isključivo opoziciji. Kod ovakvog stanja stvari, motive rukovodstva DF-a za navedeno postupanje nije teško dokučiti. Suštinsku političku kapitukaciju DPS-a i prihvatanje da se uđe u sveobuhvatnu izbornu reformu, lideri DF-a su doživjeli kao sopstvenu političku marginalizaciju, koju pokušavaju prikriti nezabilježenim primitivizmom i izmišljotinama usmjerenim upravo prema onima iz opozicije koji su DPS, istrajavanjem i političkom dosljednošću natjerali da politički kapituliraju”, zaključio je Kaluđerović.

Vijesti

2 komentara

  1. Thanks for your article. What I want to say is that when looking for a good on the net electronics store, look for a web page with comprehensive information on critical factors such as the security statement, basic safety details, payment methods, along with other terms and also policies. Usually take time to look at help as well as FAQ areas to get a much better idea of the way the shop works, what they can perform for you, and the way you can make best use of the features.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com