PODGORICA: Miodragu Strugaru bombu podmetnuo neko od osuđenika? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Miodragu Strugaru bombu podmetnuo neko od osuđenika?

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštili su “Vijestima” da očekuju da će policija i tužilaštvo ispitati i eventualnu povezanost slučaja aktiviranja eksploziva ispred kuće njihovog službenika sa nekim od osoba lišenih slobode koje se nalaze u zatvoru.

U dvorištu kuće zapovjednika zatvorske policije Kazneno – popravnog doma Miodraga Strugara, u noći između ponedjeljka i utorka aktivirana je eksplozivna naprava.

Nije bilo povrijeđenih u tom napadu.

“Nadležni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija su obaviješteni da je ispred porodične kuće službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, M. S., tokom prethodne noći aktivirana eksplozivna naprava. Povodom navedenog događaja očekujemo da će se mjerama i radnjama nadležnih iz Uprave policije i Tužilaštva otkriti vinovnik/ci koji je aktivirao predmetnu eksplozivnu napravu, motiv izvršenja navedene radnje, kao i eventualna povezanost navedenog događaja sa nekim od lica lišenih slobode koja su smještena u UIKS-a”, saopšteno je “Vijestima” 13. avgusta iz Službe za odnose sa javnošću UIKS-a.

Konstatovali su da će pružiti punu podršku kolegi Strugaru.

“Nadležni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija će pružiti punu podršku službeniku M. S. koji je u toku dosadašnjeg radnog angažovanja u UIKS-a poslove obezbjeđenja na kojima je raspoređen, obavljao časno i profesionalno u skladu sa pravilima službe”, kazali su “Vijestima”.

Bomba u dvorištu kuće zapovjednika zatvorske policije eksplodirala je u utorak oko 3.30 časova.

Iz Uprave policije nezvanično je “Vijestima” rečeno da su od eksplozije popucala stakla na automobilu parkiranom u dvorištu kuće Strugara.

Jedan od automobila oštećenih u eksploziji u vlasništvu je Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, a Strugar ga koristi.

Predsjednik Sindikalne organizacije UIKS-a Predrag Spasojević kazao je “Vijestima” da je napad na porodični dom njihovog kolege pokazao da je država zakazala u borbi protiv kriminala.

“Gotovo nijedan napad na službenike UIKS-a nije rasvijetljen, a i ako jeste počinioci nisu adekvatno kažnjeni. Zbog takvog odgovora države koja je očito nemoćna da nas zaštiti, kriminalci su osilili i sa prijetnji prešli na ovaj nivo. Ukoliko država ne stane u našu zaštitu, mi ćemo biti prinuđeni da se organizujemo i uzmemo pravdu u svoje ruke”, rekao je Spasojević.

On je istakao da je podmetanje eksplozivnih naprava odgovor na profesionalan rad službenika UIKS-a koji ne popuštaju osuđenim licima i ne unose im drogu, telefone…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com