PODGORICA: Ukradeno 30 metara ograde Osnove škole “Branko Božović” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ukradeno 30 metara ograde Osnove škole “Branko Božović”

Za sada nepoznati počionici ukrali su oko 30 metara metalne zaštitne ograde Osnove škole “Branko Božović” u Zagoriču. Ukraden je dio ograde kod samog ulaza u dvorište škole. Škola je ostala bez oko 15 polja ograde i stubova koji su iščupani iz betona. Kako kaže Ranko Vušović, direktor ove vapitno-obrazovne ustanove krađa zaštitne ograde prijavljena je Komunalnoj policiji, piše Dan.

“Ograda je skinuta prije otprilike pola mjeseca. Sumnjamo da su to počinili vandali. Dva puta smo prijavili ovaj slučaj Komunalnoj policiji i još nemamo nikakvih obavještenja. Školu prokrivaju kamere, međutim u tom momentu su bile pomjerene i nismo usp jeli da snimimo taj dio”, rekao je Vušović.

Vušović osuđuje ovakav postupak vandala. On ističe da sve što pripada školskoj imovini je i stanovnika naselja Zagorič, te mu nije jasno zbog čega su se ovako ponijeli prema ovom objektu.

“Ne znam kome je trebalo da skida ogradu, to je van svake pameti. Ta ograda služi svakom djetetu koje ide u školu, njihovim roditeljima, nije ni za direktora ili za nastavnike, već služi onima koji žive u ovom kraju”, istakao je Vušović.

Direktor škole navodi da će ubrzo biti postavljena nova ograda.

“Moraćemo postaviti novu ogradu oko ustanove, jer škola ne može bez toga. Istina je da je bila u lošem stanju jer je stara preko tridest godina. Normalno je da posle toliko dugo vremena postane labava i satrune, pa je lako bilo i odnijeti. Ograda je prijeko potrebna da se uradi. Nadamo se da će to biti obavljeno prije početka školske godine”, zaključio je Vušović.

Produženi boravak i za drugi razred

U Osnovnoj školi “Branko Božović” za narednu školsku godinu upisano je preko 130 prvaka. Oni će biti raspoređeni u pet odjeljenja.

“Za sada je upisano oko 135 prvaka, međutim to nije konačna cifra. Očekuje se da će još učenika ulisati prije početka škole. I ove godine imamo pet odjeljenja prvaka. Zadnje tri godine se održava taj trend da imamo pet odjeljenja. Možemo reći da škola raste, s obzirom da smo ranije imali svega tri odjeljenja”, rekli su iz uprave škole.

Oni su istakli da će i za prvi i za drugi razred organizovati produženi boravak, kao što je to bio sluča) i do sada.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com