RADNICI NEZADOVOLJNI RASPODJELOM: Stambeni krediti dijeljeni PRIVILEGOVANIMA, mimo rang-liste i normi - Volim Podgoricu

RADNICI NEZADOVOLJNI RASPODJELOM: Stambeni krediti dijeljeni PRIVILEGOVANIMA, mimo rang-liste i normi

Radnici državne kompanije za prevoz robe kompanije „Montekargo” nezadovoljni su raspodjelom kredita za stambene potrebe. Oni traže od borda direktora poništenje konkursa i formiranje nove komisije. Iz jednog od dva reprezentativna sindikata te državne firme tvrde da su stambeni krediti dijeljeni mimo rang-liste i normi. Na rad komisije podnijeta su čak 42 prigovora, prenijela je TV Vijesti. Sa druge strane, direktor „Montekarga” Muradif Grbović odbacio je te optužbe i poručio da sindikalci dezinformišu javnost.

“Glavni problem je to što su pojedini članovi komisije pristrasni, ne mogu da kažem svi. Znači tu su favorizovani ljudi, koji se godinama tu vrte ukrug, i dobijaju sve jedni te isti. Ima osnova čak i za pokretanje krivičnih postupaka protiv pojedinih članova te komisije”, rekao je Milo Adžić, predsjednik Sindikata radnika „Montekarga”, prenosi Dan.

Istakao je da ne mogu da dođu do odluke odbora direktora.

“Mi čekamo odluku odbora direktora”, kazao je Adžić.

Riječ je o 200.000 eura za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih. Na 80 radnika u iznosu od 500 od 13.000 eura po radniku i to da se vrati svega 20 odsto sume.

“Tu je totalno dijeljeno mimo ikakvih normi, eto tako da se kaže. Koliko novca po čovjeku zavisi kako je ko podoban. Mi imamo čovjeka koji radi 35 godina, a u dopunjenoj dokumentaciji naveo je da je podstanar. On je dobio 4.000 eura, a imamo čovjeka koji je dosad dobijao, koliko smo mi uspjeli da saznamo, četiri do pet puta više. Radi se o čovjeku koji treba da ide u penziju i njemu daju 13.501 euro. Dijeljeno je kako kome odgovara. Bilo je dijeljenja i po partijskoj osnovi”, rekao je Adžić.

Boli to što ih nadležni na čelu sa direktorom Grbovićem nijesu primili na razgovor.

Radnik „Montekarga” i član komisije Rajko Maraš rekao je da je direktor naredio da nijedan službenik ne smije da primi radnike na razgovor. Sa druge strane za TV Vijesti odgovorio je direktor Grbović.

“Kako mislite da ih primim na razgovor kad rad komisije još nije završen? Da li vi od mene tražite da se miješam u rad komisije iako na to nemam pravo, jer izvršni direktor nema baš nikakvu nadležnost u ovom slučaju? Što se tiče optužbi Mila Adžića, predsjednika jednog od dva reprezentativna sindikata, koji ovih dana dezinformiše javnost, želim da vam kažem da sam to i očekivao, jer je on to najavio na sjednici odbora direktora AD Montekargo, kada je odbio predlog izvršnog direktora da bude član komisije za dodjelu stambenih kredita”, rekao je Grbović.

On navodi da je pravilnik o rješavanju stambenih potreba zaposlenih, koji radnici osporavaju, u prošloj godini doživio više izmjena i to uz pribavljeno mišljenje oba sindikata.

Pomaganje privilegovanima

Radnici „Montekarga” tvrde da neće odustati od svojih zahtjeva.

“Dok odluka ne bude konačna nemamo pravo da se žalimo ministarstvu. čekamo odluku odbora direktora i kad je donesu, mi ćemo sigurno reagovati”, rekao je Adžić.

Radnici navode da ih boli što su i na svojoj koži osjetili kako se pomaže privilegovanima, kao i u aferi sa stanovima kojima je Vlada u prethodnim godinama zbrinula 100 funkcionera, a realno je mali broj njih bio u toj potrebi.

“Zavladali su interesi. Od jedne dobre firme evo dvije godine propadamo. Zato smo spremni da do kraja idemo sa našim zahtjevima”, rekao je Adžić.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com