SLOVENIJA NEĆE IZRUČITI CRNOJ GORI OSUĐENOG UBICU: Plaše se da ga NE UBIJU zbog krvne osvete! - Volim Podgoricu

SLOVENIJA NEĆE IZRUČITI CRNOJ GORI OSUĐENOG UBICU: Plaše se da ga NE UBIJU zbog krvne osvete!

Slovenija neće izručiti Božidara Samardžića, 40-godišnjeg Crnogorca, uhapšenog prošlog septembra posle 19 godina provedenih u bjekstvu.

Iako su slovenačke vlasti u početku planirale da izruče Samardžića Crnoj Gori, gdje se suočava sa kaznom od 20 godina zatvora zbog ubistva, sada su potvrdile da je slučaj zastareo, piše Večer.

Samardžić je u Sloveniji proveo 11 mjeseci u zatvoru otkako ga je slovenačka policija prošle godine uhapsila na osnovu međunarodne potjernice, ali je sada pušten i čeka odluku Ministarstva unutrašnjih poslova o zahtjevu za azil.

U skladu sa slovenačkim zakonskim odredbama, koje se još primjenjuju na slučaj Samardžić, pojedinac ne započinje izdržavanje zatvorske kazne u slučaju da je od presude prošlo više od 15 godina.

Rok zastarijevanja u Crnoj Gori je 30 godina.

Okružni sud u Ljubljani prvo je odlučio da izruči Samardžića, ali je njegov novi advokat u novembru prošle godine podnio uspješnu ustavnu žalbu. U decembru je Vrhovni sud odustao od izručenja, navodeći da postoji rizik od krvne osvete nad Samardžićem u zatvoru u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com