Vukotić još pod istragom zbog sumnje da je utajio 22.800 eura poreza i doprinosa - Volim Podgoricu

Vukotić još pod istragom zbog sumnje da je utajio 22.800 eura poreza i doprinosa

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici još nije okončalo istragu protiv Kotoranina Jovana Vukotića zbog sumnje da je utajio 22.800 eura poreza i doprinosa kao izvršni direktor i osnivač firme ,,V2“.

Kako je Pobjedi saopšteno iz Osnovnog državnog tužilaštva, istraga u ovom predmetu je u toku. Vukotića bezbjednosni sektor označava kao jednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana. On je povodom optužbi za utaju poreza i doprinosa saslušan u Srbiji po zamolnici crnogorskih državnih organa.

Vukotić je, kako se sumnja, kao izvršni direktor i osnivač „V2“d.o.o. Podgorica, 1. aprila 2014. podnio prijedlog za pokretanje stečajnog postupka u toj firmi, da bi nekoliko dana nakon što je Privredni sud to prihvatio, njegov bliski srodnik osnovao novu firmu „V2 – Multi brend“.

Iz policije su ranije saopštili kako je utvrđeno da je po osnovu kupovine skupocjene i firmirane garderobe za butik, evidentirana ulazna faktura za firmu „V2 – Multi brend“ izdata od dobavljača „V2“ na iznos od 142.800 eura.

– Analiza dokumentacije ukazuje na to da je preduzeće „V2“ u trenutku predaje prijedloga za pokretanje stečajnog postupka kao svoju imovinu imalo robu u vrijednosti od 142.800 eura, što je suprotno izjašnjenju J. V. – saopšteno je ranije iz policije.

Stečajna uprava nije imala uvid u fakturu koju je „V2“ izdala „V2 – Multi brendu“ na 142.800 eura, pa je na taj način, kako se sumnja, izbjegnuto plaćanje poreskih obaveza od 22.800 eura.

Vukotić je u zatvoru u Srbiji jer je osuđen zbog falsifikovanja isprava na 15 mjeseci zatvora, a Crna Gora ga potražuje zbog još dvije istrage za pokušaj ubistva. Za njim su crnogorske vlasti raspisale međunarodnu potjernicu i očekuju da bude izručen našim vlastima nakon što odleži zatvorsku kaznu u Srbiji. Naše vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića – članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com