U HRVATSKOJ UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO NA CETINJU: Kod sebe imali lažna dokumenta, biće izručeni Crnoj Gori - Volim Podgoricu

U HRVATSKOJ UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO NA CETINJU: Kod sebe imali lažna dokumenta, biće izručeni Crnoj Gori

Po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica u Hrvatskoj su uhapšeni crnogorske državljane P.L. (20) i M.M. (25) osumnjičeni da su učestvovli u likvidaciji Cetinjanina Bogdna Milića, saopštila je policija.

Bogdan Milić (37) sa Cetinja ubijen je 11. juna u pucnjavi koja se dogodila u lokalu “Portun” na Bulevaru crnogorskih junaka na Cetinju, a tri osobe teško su povrijeđene. U pucnjavi su ranjeni gosti lokala Dragan Vušurović (33), Goran Vušurović (48) i Marko Vujačić (48) koji su prevezeni u podgorički Klinički centar.

Sumnja se da je meta napada bio Milić, zbog njegove navodne  povezanosti sa osobama iz škaljarskog klana. Istražitelji vjeruju da je motiv ubistva nastavak obračuna zaraćenih kriminalnih klanova iz Kotora – škaljaraca i kavačana.

Obojica uhapšenih u Hrvatskojh su kod sebe posjedovala falsifikovana inostrana dokumenta, od čega P.L. dva dokumenta sa različitim identitetima, zbog čega je obojici od strane nadležnog suda u Hrvatskoj određen istražni zatvor zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja iz KZ Hrvatske.

Nakon završetka ovog postupka u Hrvatskoj, a po prijemu molbe za izručenje od strane nadležnih organa Crne Gore, biće pokrenut ekstradicioni postupak radi izručenja Crnoj Gori.

P.L. se potražuje na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi po naredbi o proširenju istrage SDT zbog KD stvaranje kriminalne organizacije, KD teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se M.M. potražuje radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega po naredbi o proširenju istrage SDT zbog KD stvaranje kriminalne organizacije, KD teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com