Uhapšeni Mitar Marković (25) i Petar Laličić (21) - Volim Podgoricu

Uhapšeni Mitar Marković (25) i Petar Laličić (21)

Cetinjani Mitar Marković (25) i Petar Laličić (21), koji se sumnjiče za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje Dragana i Gorana Vušurovića i Marka Vujačića 11. juna na Cetinju, uhapšeni su juče u Hrvatskoj saznaje Pobjeda.

Marković i Laličić su uhapšeni na osnovu međunarodne potjernice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica. Kako saznaje Pobjeda, obojica su imala falsifikovana dokumenta.

Crnogorska policija je imala određena saznanja o kretanju dvojice bjegunaca koji se terete za ubistvo na Cetinju i o tome obavijestila kolege u Hrvatskoj. Odmah nakon hapšenja, hrvatski istražitelji obavijestili su crnogorsku policiju o uspješnoj akciji. Osumnjičenima je određen ekstradicioni pritvor, nakon čega će crnogorske vlasti tražiti njihovo izručenje.

Osim Markovića i Laličića koji su u bjekstvu, na listi osumnjičenih za organizaciju i ubistvo Bogdana Milića su Lazar Nedović (20), Mošo Paović (18) i Žarko Pejaković (19).

Crnogorski istražitelji su odmah nakon zločina otkrili identitete osumnjičenih i prikupili dokaze protiv njih. Utvrdili su da je Laličić zajedno sa Nedovićem direktni počinilac ubistva i protiv njih je podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prema sumnjama policije, Nedović i Laličić nosili su silikonske maske i kačkete kada su ušli u kafić “Portun”, u samom centru grada, i ispalili više hitaca u Milića i goste lokala.

Ostali osumnjičeni terete se za logističku podršku ovom zločinu, odnosno za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, sredinom juna uhapšeni su Nedović, Paović i Pejaković, samo nekoliko dana poslije ubistva Milića. Policija je ubrzo nakon zločina pronašla oružje kojim je ubijen Milić, municiju, obuću koju je nosio ubica, garderobu, silikonsku masku, hirurške rukavice i kačket.

Stvari su pronađene na brdu iznad bivše fabrike Obod, na prilično nepristupačnom terenu.

Bogdan Milić je ubijen 11. juna. Dva i po mjeseca ranije oslobođen je optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Tu odluku donijelo je vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Istom odlukom oslobođeni su Darko Mijović i Vladimir Ulama, koji su se teretili za ubistvo Medina. Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su sredinom maja u Njemačkoj. Tada su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković, koji su bili sa njima.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com