MITROPOLIT AMFILOHIJE: Vlast pljunula na kralja Nikolu - Volim Podgoricu

MITROPOLIT AMFILOHIJE: Vlast pljunula na kralja Nikolu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je odluka Ministarstva kulture da podnese krivičnu prijavu protiv organizatora koncerta u Herceg Novom „svjedočanstvo nerazumlja“ ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i onih koji su ga postavili na tu funkciju. On je istakao da je Bogdanović zalutao u kulturu i da je vlast takvim činom „pljunula“ na kralja Nikolu.

– To je samo svjedočanstvo nerazumlja tog zvanog ministra kulture, i to nije kultura, nego njeno poricanje i nekultura najgore vrste sa njegove strane, a nije prvi put da je tako uradio. Znak njegove neobrazovanosti i primitivnosti je njegov predlog da strpa Bogorodicu Filermosu u onu pećinu. Ovo sada pokazuje da je on zalutao i postavlja se pitanje ko je takvog čovjeka postavio na takvo mjesto. Daj Bože i njemu i vlasti razuma da nađu nekog normalnog čovjeka da bude na tako značajnom mjestu kao što je ministar kulture, na kojem se sada nalazi Bogdanović – kazao je mitropolit Amfilohije.

Kako je istakao, ne vidi ništa sporno u pjesmi „Tamo daleko“ jer tu pjesmu pjeva cijela Evropa.

– Biti protiv te pjesme, to nije Crna Gora mojih predaka, Petrovića, to više nije Crna Gora, nego Montenegro. Koncert koji je održan u Herceg Novom smeta „družini na vlasti“. Oni su se odrekli kralja Nikole i pljunuli na njega, odrekli su se Crne Gore i mučeničkih grobova. Odrekli su se izvorne Crne Gore i Metohije. Ne znam dokle će to odricanje još da ih prati. Oni mogu da rade šta hoće, ali Kosovo i Metohija ostaju sastavni dio Crne Gore, kao što je to bilo od vremena Vojislavljevića, Balšića, pa sve do Petrovića – rekao je mitropolit Amfilohije za Novi TV.

(Dan)

1 komentar

  1. I am curious to find out what blog system you are utilizing? I’m experiencing some minor security problems with my latest site and I would like to find something more risk-free. Do you have any recommendations?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com