Andrija Mandić u autobusu sa Vučićem na otvaranju dionice autoputa Miloš Veliki - Volim Podgoricu

Andrija Mandić u autobusu sa Vučićem na otvaranju dionice autoputa Miloš Veliki

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić provozao se autobusom sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjedavajućim predsjednišva BiH Miloradom Dodikom dionicom autoputa Miloš Veliki od Obrenovca do Ljiga.

Mandić je i govorio ovim povodom, te naveo da je otvaranje ovog autoputa istorijski trenutak.

“Mi iz Crne Gore se radujemo ovom trenutku, to je pobjeda svih nas. Danas imamo 100 kilometara autoputa koji iz Beograda ide ka Crnoj Gori, imamo još aktivnosti u koje idu ka ovom autoputu. Imamo i antipolitiku u Crnoj Gori, a niko tamo ne smije da kaže da je ovo autoput Bar-Beograd, a ne Bar-Boljari, to je autoput iz Bara do Beograda…Ovaj autoput će danas vjenčati Crnu Goru i Srbiju”, naveo je lider DF-a.

Vučić je tokom otvaranja kazao da su 74 godine čekali na ovaj put. Naveo je i da zna koliko je truda bilo potrebno da bi se to uradilo.

“To je moglo da se uradi kada imate novac. Mogli smo poslije teških i velikih reformi 2014. godine”, rekao je Vučić.

Dionica od Obrenovca do Čačka duga je 103 kilometra, ima 11 nadvožnjaka, 44 mosta i tunel Brančići dug 945 metara.

Postoje dvije tunelske cijevi, sa po dvije kolovozne trake, širine osam i po metara. U obje cijevi postoji prostor za vozila koja su u kvaru, kao i veza između tunelskih cijevi u slučaju vanrednih situacija.

Od Obrenovca do Čačka putarina košta 420 dinara, a stizaće se za manje od sat vremena, prenosi RTS.

Uz postojeće petlje Takovo i Preljinu, postoje još tri petlje – Ub, Lajkovac i Ljig.

Putnici iz Beograda do početka auto-puta mogu doći putem pored Ade ka Obrenovcu, ali i obilaznicom preko Ostružničke petlje.

Početak auto-puta za vozače iz Beograda je u mjestu Mislođin. Od centra Beograda do uključenja na auto-put u mjestu Mislođin trebaće između pola sata i 45 minuta, zavisno od gužve.

Auto-put Miloš Veliki će, kako prenose srpski mediji, povezati cijelu Zapadnu Srbiju sa Beogradom, omogućiti nove investicije i značajno doprineti turističkom razvoju tog kraja Srbije.

Izvor:  / 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com