Kazna od 3.800 eura izrečena prodavnici u Sutomoru - Volim Podgoricu

Kazna od 3.800 eura izrečena prodavnici u Sutomoru

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 11 pritužbi, na osnovu kojih su izrečene tri novčane kazne od 100 do 3,8 hiljada eura.

Kazna od 3,8 hiljada eura izrečena je prodavnici Azur u Sutomoru, prijavljenoj za neizdavanje fiskalnih računa. Inspektori su sa hiljadu eura kaznili restoran Kuba u Herceg Novom, kao i parking u vlasništvu D.R. u Baru, prenosi Mina Biznis.

Ove sedmice je evidentirana i jedna pohvala, koja se odnosila na plažu Džafran bay u Baru.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu tezge u vlasništvu G.S. u Beranama i automat aparata u Baru, jer ih nijesu pronašli na navedenoj adresi.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole objekta u Ulcinju i plaže Mogren u Budvi.

Građani su se i ove sedmice žalili na nepropisno parkiranje i smeće.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com