“SVE JE TO DJELO DPS-a: Albanski EKSTREMISTI napadaju Bešku, Svač, proglašavaju albanske Alpe…” - Volim Podgoricu

“SVE JE TO DJELO DPS-a: Albanski EKSTREMISTI napadaju Bešku, Svač, proglašavaju albanske Alpe…”

-DF najoštrije osuđuje napad albanskih ekstremista na ženski manastir Beška na Skadarskom jezeru, i ocjenjujemo da se odavno više ne može govoriti o izolovanim i slučajnim incidentima, nego o planu i projektu u režiji onih koji zamišljaju tzv. Veliku Albaniju, smatra Jovan Vučurović, poslanik ove političke grupacije.

Sa druge strane, kako dodaje, po običaju, režim na sve ovo kukavički ćuti.

ALBANCI UPADAJU U MANASTIR BEŠKA NA SKADARSKOM JEZERU I MALTRETIRAJU MONAHINJE: Tvrde da je svetinja njihova (VIDEO)

DOBRO DOŠLI U ALBANSKE ALPE U GUSINJU: Počasni gost Kadri Veseli, predsjednik Skupštine Kosova

POČELA LITURGIJA NA SVAČU: Policija nije dozvolila služenje kod hrama

ČIJI JE SVAČ? Markuš: Sumnjam da je CG vlast dala Manastir Svetog Jovana Krstitelja i mjesto Svač za refrendumske glasove
-Samo u poslednjih nekoliko dana iz određenih albanskih krugova podijeljeno je nekoliko šamara prvenstveno DPS-u, koji nema petlju da reaguje na otvorene provokacije i jasno izražene i upućene prijetnje Crnoj Gori. Takvo ponašanje vrha režima potpuno je ohrabrilo ekstremiste iz reda albanskih, kao i bošnjačkih političara, i zato, osim ovoga divljanja u Beškoj, imamo napad istih krugova na mitropolita Amfilohija u Svaču kod Ulcinja, klicanje teroristima OVK u Tuzima, političari iz lažne države Kosovo proglašavaju djelove teritorije Crne Gore za ,,albanske Alpe”, vođe terorista su počasni građani nekih opština, itd...

Mjesecima je – dodaje Vučurović – na dnevnom redu projekat Bošnjačkog nacionalnog vijeća o ,,specijalnom statusu Sandžaka”, a što podrazumijeva da u status te fantomske tvorevine uđe čitav sjever Crne Gore, ali vrh DPS-a ćuti – zbog gole vlasti i koalicije sa BS i albanskim strankama.
-Nema sumnje da albanski i bošnjački krugovi obilato koriste slabosti režima i očigledno dolaze po ono što im je u vremenu pred referendum obećao Milo Đukanović. Ako je neko do sada imao sumnje u taj predreferendumski ugovor DPS-a sa albanskim i bošnjačkim političkim subjektima, sada ima priliku da prisustvuje razradi toga plana koji direktno teritorijalno ugrožava Crnu Goru. Zato mi iz DF uporno tvrdimo, a to je sada svima jasno, da je po bezbjednost i stabilnost Crne Gore najopasniji vrh DPS, jer se radi o političkim prevarantima koji su zbog svojih ličnih interesa, privilegija, stanova, kredita, spremni da izdaju, prodaju i predaju sve, čitavu Crnu Goru.
U isto vrijeme, ta bijedna politika DPS-a otvoreno prijeti tradicionalnoj, pravoslavnoj Crnoj Gori i Boki, pokušava da zabrani pjesme, zastave, simbole koje su upravo proslavili naši i njihovi preci tamo gdje je bilo najteže. Naravno, neće proći ta namjera jer pravoslavni narod je spreman da brani svoje simbole i svetinje i od onih koji napadaju pod plaštom velike Albanije i ,,države Sandžak”, kao i njihovih pomagača i saradnika iz vrha DPS koji su izdali tradicionalnu Crnu Goru, navodi Vučurović u saopštenju i dodaje da je “jasno da se DPS u svojim identitetskim lutanjima potpuno pogubio, što je normalno za konvertite i političke prevarante, kojima u ličnoj koristi i privilegijama, u toj mizeriji, počinje i završava sva ,,ljubav” prema Crnoj Gori”

-Na kraju – zaključuje Vučurović – pošto je DPS-u i nekim građanistima, što je drugo ime za antisrbe, zasmetala pjesma ,,Tamo daleko”, za njihove osjetljive uši preporučujemo kralja Nikolu:

,,Onamo, ‘namo… za brda ona
Milošev, kažu, prebiva grob!
Onamo pokoj dobiću duši,
Kad Srbin više ne bude rob”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com