KRIJUMČARILI DJEVOJČICU (9) SA KOSOVA: Sakrili je u prostoru za rezervni točak pa rekli da je “sama tamo legla” - Volim Podgoricu

KRIJUMČARILI DJEVOJČICU (9) SA KOSOVA: Sakrili je u prostoru za rezervni točak pa rekli da je “sama tamo legla”

Na punktu Merdare, u saradnji sa policijom, carinici su 17. avgusta spriječili pokušaj krijumčarenja devetogodišnje djevojčice sa teritorije AP KiM u Njemačku, a vozač automobila u kojem se dijete nalazilo rekao je da je u pitanju ćerka njegove sestre.

S. F. (42), državljanin Njemačke albanske nacionalnosti, bio je u kolima sa svojim maloljetnim sinom (17) i pri susretu sa carinicima rekao da nema šta da prijavi.

Međutim, detaljnim pregledom automobila “krajsler” njemačkih registarskih tablica, carinici su u gepeku, u prostoru za rezervni točak, pronašli devetogodišnju djevojčicu albanske nacionalnosti, čija su dokumenta, kao i izvod o prebivalištu izdati u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjosti automobila.

Vozač automobila je nakon što je sakrivena djevojčica pronađena, rekao da se radi o djetetu njegove sestre koja živi u Njemačkoj i da se dijete igralo i slučajno sakrilo tu.

Djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a osumnjičenima za njeno krijumčarenje je od strane policije određen pritvor od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

S. F. je kod sebe imao putne isprave tzv. Kosova, a sin ličnu kartu izdatu u Njemačkoj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com