PODGORICA “Rupe da budu TURISTIČKA ATRAKCIJA” - Volim Podgoricu

PODGORICA “Rupe da budu TURISTIČKA ATRAKCIJA”

Glavni put kroz Daljam pun je rupa koje najčešće „zakrpe” točkovi automobila ili rotkapne. Putari rijetko dolaze, bolje reći nikada. Ulica je itekako prometna i rupe su iz dana u dan sve veće, te će najvjerovatnije za samo nekoliko dana “pojesti” kompletnu ulicu. U šali mještani Daljma predlažu Turističkoj organizaciji Podgorice i Glavnom gradu da rupe uvrsti u turistčku ponudu Podgorice kao atrakciju, jer ih sigurno nijedan drugi grad, a ni država nema u ovolikom broju.

– Turisti bi sigurno bili šokirani ovakvim izgledom saobraćajnice jer sigurno da bilo koju drugu destinaciju da su izabrali ne bi ih sačekale ovakve ulice. Možda bi mogli nešto i zaraditi od tih rupa. Šalu na stranu, saobraćati ovom ulicom je prava katastrofa. Rupe su svakim danom sve veće. Pogledajte samo koliko su dubuke. Ovdje kad točak upadne morate novu gumu da kupite. Kad hoćemo da registrujemo auto gume moraju biti ispravne. A kako da budu kad su nam putevi ovakvi. Prije nedjelju dana moj brat je u jednu od njih upao i morao je da kupi novu gumu. Ko će to da plati – rekao je Sreto Nikač, mještanin Daljma.

Ova ulice, kako kaže on, trebala bi kompletna da se presvuče novim asfaltom, a ne samo da se zakrpi jer će se na istim mjestima ponovo otvoriti rupe.

– Prije svega ovom ulicom prebrzo voze, pa se često dešava da točak završi u rupi. Životi učesnika u saobraćaju su ugroženi – rekao je Nikač.

Nikač ukazuje i na to da glavnom ulicom kroz Daljam nema ulične rasvjete.

– To dodatno otežava odvijanje saobraćaja. Mi mještani i znamo gdje su rupe pa i po mraku ih nekako zaobiđemo, mada ne uvijek. Ali onaj ko prvi put dolazi ovamo sigurno je neće promašiti. Na jednom dijelu one su u nizu, tako da u jednu od njih upada sigurno – kazao je Nikač.

Na Daljmu ima dosta i neasfaltiranih ulica. Mještani da bi lakše dolazili do kuća prosipali su stari asfalt, ali to je sve voda odnijela i sada se nekim ulicama jedva može i pješke prolaziti.

– Rupe na početku Daljma pod hitno moraju da se zakrpe. Juče sam kolima upala u jednu od njih. To mora nadležnima da bude prioritet. U ovom dijelu ima baš dosta kuća, a pogledajte kakav nam je put do njih. Negdje ranije kad se strugao asfalt pokupili smo taj otpad i prosuli. Međutim, kad krene kiša sve je to odnijela i sad asfalta ima u tragovima. A nije da u ovom dijelu ima malo kuća – kaže Aleksandra Jokić.

Ona takođe predlaže nadležnima da osvijetle početak Daljma kako bi se izbjegli udesi, a i saobraćaj bezbjednije odvijao.

dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com