POLICIJA: Zabranili službu na Ivanovim koritima iz BEZBJEDNOSNIH RAZLOGA - Volim Podgoricu

POLICIJA: Zabranili službu na Ivanovim koritima iz BEZBJEDNOSNIH RAZLOGA

Vjerski obred na Ivanovim koritima Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi i Mitropoliji crnogorsko primorskoj zabranjen je iz razloga bezbjednosti, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija i ove godina zabranila Preobraženjsko bogosluženje na Ivanovim Koritima

Iz Mitropolije crnogorsko primorske ranije je saopšteno da je Uprava policije zabranila sveštenstvu i vjernicima da na Preobraženje u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju povodom slave tog hrama.

“Odeljenje bezbjednosti Cetinje je, jer su se stekli zakonski uslovi za to, zabranilo rješenjem okupljanje – vjerski obred i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) i Mitropoliji crnogorsko – primorskoj (MCP) Srpske pravoslavne crkve, na istom mjestu – u crkvi na Ivanovim koritima i istog dana – 19.08.2019. godine, iz razloga bezbjednosti. MCP je uložila tužbu Upravnom sudu na rješenje Odjeljenja bezbjednosti Cetinje. Upravni sud je cijenio navode tužbe i presudom je odbio tužbu MCP kao neosnovanu, navodeći da su navodi tužbe bez uticaja na donošenje drugačije sudske odluke”, naveli su iz policije.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com