Home / NOVOSTI / Društvo / POLICIJA: Zabranili službu na Ivanovim koritima iz BEZBJEDNOSNIH RAZLOGA

POLICIJA: Zabranili službu na Ivanovim koritima iz BEZBJEDNOSNIH RAZLOGA

Vjerski obred na Ivanovim koritima Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi i Mitropoliji crnogorsko primorskoj zabranjen je iz razloga bezbjednosti, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija i ove godina zabranila Preobraženjsko bogosluženje na Ivanovim Koritima

Iz Mitropolije crnogorsko primorske ranije je saopšteno da je Uprava policije zabranila sveštenstvu i vjernicima da na Preobraženje u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju povodom slave tog hrama.

“Odeljenje bezbjednosti Cetinje je, jer su se stekli zakonski uslovi za to, zabranilo rješenjem okupljanje – vjerski obred i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC) i Mitropoliji crnogorsko – primorskoj (MCP) Srpske pravoslavne crkve, na istom mjestu – u crkvi na Ivanovim koritima i istog dana – 19.08.2019. godine, iz razloga bezbjednosti. MCP je uložila tužbu Upravnom sudu na rješenje Odjeljenja bezbjednosti Cetinje. Upravni sud je cijenio navode tužbe i presudom je odbio tužbu MCP kao neosnovanu, navodeći da su navodi tužbe bez uticaja na donošenje drugačije sudske odluke”, naveli su iz policije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com