PRVE ISPOVIJESTI ŽRTAVA MILIJARDERA PEDOFILA: Jednu je Epstajn namamio časovima plesa. Sve su bile maloljetne, a otkrile imena njegovih moćnih prijatelja! (VIDEO) - Volim Podgoricu

PRVE ISPOVIJESTI ŽRTAVA MILIJARDERA PEDOFILA: Jednu je Epstajn namamio časovima plesa. Sve su bile maloljetne, a otkrile imena njegovih moćnih prijatelja! (VIDEO)

Još tri navodne žrtve Džefrija Epstajna podnijele su tužbe protiv seksualnog prestupnika. U njima se tvrdi da je Epstajn prisilno koristio seksualnu igračku jednoj žrtvi i konfiskovao pasoš drugoj, tako da ona nije mogla da napusti njegovo karipsko ostrvo.

Jedna od tužbi čak navodi da je Epstajn nakon osude iz 2008. za optužbe za dječju prostituciju iskoristio svoju nagodbu kao paravan za više seksualnog zlostavljanja. Advokati žrtava rekli su da se tužbe ne odnose samo na bogatstvo multimilionera – već su namijenjene pravdi za žene čiji je život navodno upropastio prije samoubistva u zatvorskoj ćeliji u Njujorku.

“Želimo da njegova firma preuzme odgovornost, nije prvenstveno u pitanju novac”, rekao je advokat Stan Potindžer. On zastupa 20 oštećenih, uključujući tri žene koje su podnele građanske tužbe.

“Sve su protiv imanja Epstajna i raznih kompanija koje je imao u okviru svoje šeme ili sindikata ili … organizacije koju je imao, koja mu je pomogla da okupi djevojke”, rekao je Potindžer.

U tužbi koju je “Liza Do” pokrenula tvrdi da je Epstajnova saradnica angažovala Lizu, tada 17, “da predaje ples” u kući milijardera. U kasnijim interakcijama, Epstajn je navodno tražio masaže, “prisilno koristio seksualnu igračku na njoj” i na kraju zahtevao da “ode u svoj plesni studio i pronađe druge devojske”.

Tužba koju je podnela “Kejtlin Do” navodi da ju je Epstajn seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina i prisilio je da “izgubi nevinost” nakon što je napunila 18 godina. Takođe tvrdi da ju je Epstajn prisilio da se uda za saradnika koji nije državljanin SAD-a kako bi mogli ostati u zemlji i zaposliti više devojaka.

Tužba koju je pokrenula “Prisila Do”, kojoj je bilo 20 godina kada se prvi put upoznala sa Epstajnom, jedina je koja je imenovala njegovog navodnog bivšeg saradnika u poslu, Žislana Makvela. Prisila tvrdi da je Maksvel naučio “na pravi način” da seksualno uživa sa Epstajnom dok je bio na izletu na njegovom ostrvu Karibima – i tvrdi da joj je Epstajn u jednom trenutku oduzeo pasoš kako ne bi mogao dobrovoljno da napusti ostrvo. Makvel nije optužen za zločin i prethodno je negirao vrbovanje žena za Epstajna.

Prisilina tužba takođe spominje neke od Epstajnovih moćnih prijatelja. Rekla je da se jednom susrela sa sultanom iz Dubaija, a drugom prilikom, bila je primorana da služi čorbe na privatnoj zabavi koju je Epstajn vodio s rediteljem Voodijem Allenom.

CBS Njuz potvrdio je da je Epstajn testament napravio na američkim Devičanskim ostrvima, gde je bio vlasnik kuće, samo dva dana pre samoubistva u zatvorskoj ćeliji Njujorka.

Sve tri tužbe ciljaju na Epstajnovo bogatstvo za koje se otkriva da vredi skoro 578 miliona dolara. Epstajnov brat, Mark, njegov je jedini naslednik na spisku.

Nakon Epstajnovog samoubistva, optužnica je pala u vodu. Ali Potindžer je rekao da potreba za pravdom postoji.

 

Kurir.rs/Wašington post
Foto:AP

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com