Rasvijetljen bombaški napad na imovinu službenika ZIKS-a - Volim Podgoricu

Rasvijetljen bombaški napad na imovinu službenika ZIKS-a

Policija je u kratkom roku rasvijetlila bombaški napad od prije šest dana u dvorištu kuće službenika ZIKS-a Miodraga Strugara i uhapsila 17-godišnjeg I. T, dok za dvije godine starijim Jagošem Lekićem traga.

I. T. je juče nakon saslušanja kod sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen pritvor, nakon čega je sproveden u Istražni zatvor, piše Pobjeda.

Obojici se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Kako je policija utvrdila, Lekić je vozio od Starog aerodroma do Donje Gorice i dao I.T. bombu i rukavice kako ne bi ostavili tragove.

I.T. je aktivirao i bacio ručnu bombu, a Lekić ga je čekao u neposrednoj blizini u vozilu.

Nakon izvršenja krivičnog djela, zajedno su se udaljili prema centru Podgorice. Istražitelji su utvrdili da je motiv profesionalni angažman Strugara i preduzimanje aktivnosti iz nadležnosti zatvorskih čuvara prema osuđenicima koji se trenutno nalaze na izdržavanju zatvorske kazne.

Obojica su povratnici i poznati policiji po izazivanju požara, eksplozija i imovinskim deliktima, piše list.-

Manje krivičnih djela u Podgorici

Prema podacima Uprave policije, za prvih sedam mjeseci u Podgorici je registrovano smanjenje krivičnih djela i bezbjednosnih događaja u odnosu na uporedni period 2018. godine, a posebno je zabilježeno smanjenje u odnosu na period prije 2018.

Za sedam mjeseci povećan je procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija koji iznosi 55 odsto, u odnosu na uporedni period 2018. godine kada je iznosio 19 odsto, što je rezultat preventivno represivnih i operativno-istražnih aktivnosti policije.

Osim brzog i efikasnog rješavanja napada na imovinu službenika ZIKS-a Miodraga Strugara, u ovoj godini podgorička policija registruje više slučajeva koje su rasvijetlili u kratkom roku što nije svojstveno za krivična djela iz ove oblasti budući da tragovi u najvećem broju slučajeva budu uništeni.

To je rezultat kontinuiranih operativnih aktivnostii registrovanja svih lica koja su sklona izvršenju ovih krivičnih djela i preduzimanjem policijskih aktivnosti prema njima.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com