Stvorili smo nezavisnu Crnu Goru, sada ćemo isticati naše zastave! Vladi je bolje da se ne svađa sa nama! - Volim Podgoricu

Stvorili smo nezavisnu Crnu Goru, sada ćemo isticati naše zastave! Vladi je bolje da se ne svađa sa nama!

Mehmed Zenka, crnogorski ministar za ljudska i manjinska prava i predsjednik partije Demokratska unija Albanaca, zauzeo je stav partije Albanski forum, koja je prije dva dana zaprijetila da će se albanska zastava vijoriti Crnom Gorom i da Albance zbog toga niko neće smjeti da kažnjava.

Zenka kaže da je njegov narod “bio za nezavisnu Crnu Goru” i da zbog toga Albanci sada “imaju pravo da ističu svoje simbole”.

“Albanci su se deklarisali za državu Crnu Goru i ne znam šta bi trebalo još da urade”, izjavio je Zenka za Antenu M i dodao da ne vidi ništa sporno u slavlju na Cijevni.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/VIJESTI.ME

Mehmed Zenka

Genci Nimanbegu, potpredsjednik Skupštine Crne Gore i lider partije Forca, 18. avgusta je iznio isti stav uz objašnjenje da je na slavlju korišćena zastava albanskog naroda i da će oni nastaviti da ističu samo nju, prenio je portal In4s.

“To je naša albanska zastava i mi imamo pravo da je upotrebljavamo. Imamo pravo da izražavamo našu etničku pripadnost. To što Zakon o javnom redu i miru to zabranjuje, to je druga stvar”, poručio je Nimanbegu i dodao da će, ako Ministarstvo kulture Crne Gore podnese prijavu zbog toga, smatrati to “iniciranjem svađe s Albancima”.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/SRBIN.INFO

Genci Nimanbegu

“Mi imamo naš nacionalni simbol i po Ustavu imamo pravo na slobodnu upotrebu, a sve drugo, po mom mišljenju, samo je iniciranje svađa sa našim narodom”, rekao je Nimanbegu i dodao da će Albanci zajedno odlučiti o “adekvatnom odgovoru Vladi Crne Gore”.

Inače, Nimanbegu je 2. avgusta otvorio sjednicu crnogorske skupštine albanskim pozdravom “mirdita”, evo kakav je odgovor dobio:

Podsjećamo, partija Albanski forum zapretila je prije dva dana da će, na nivou svih albanskih nacionalnih partija, razmotriti dalje učešće u Vladi, koja ima “neprihvatljiv stav prema kulturnim aktivnostima Albanaca”, i to zato što im je sugerisano iz Ministarstva kulture da, zajedno sa albanskom, moraju da ističu i zvaničnu državnu zastavu Crne Gore.

Albanci, uvrijeđeni zbog stava Ministarstva, kazali su da će se albanske zastave vijoriti po Crnoj Gori i zaprijetili su da neće dozvoliti da ih bilo ko zbog toga kažnjava. To je, naveli su oni, njihova zastava, a ne crnogorska, i potom su prekorili Vladu, opomenuvši ih da su Albanci u značajnoj mjeri zaslužni za nezavisnost i za evroatlantski proces Crne Gore.

Iz partije Albanski forum naglasili su da najavljena prijava njima “ne znači ništa”, a potom su poručili “da se Crnom Gorom vijori i da će se neizostavno vijoriti zastava Albanije”.

(Sputnjik)

5 komentara

  1. Albanska zastava moze,UČK da se skandira moze i gradjani i clanovi partija u glas svi. Srpsku zastavu ko digne,7 koljena unaprijed neka zaboravi da ce se ko zaposliti iz porodice. Neka je sramota sve kojima su albanci -gamad veca braća od Srba sa kojima smo bili rame uz rame vjekovima . Nekad su Crnogorci bili simbol ljudskosti,cojstva,junastva, a sad su simbol prevare,izdaje,sverca i mafijanja. Izgleda da je narod definivno izgubio kompas.

  2. Comfortabl y, the article is really the top on this deserving topic. I fit in with your conclusions and can thirstily look forward to your coming updates. Simply just saying thanks will not simply be enough, for the awesome clarity in your writing. I will certainly perfect away grab your rss feed to stay informed of any updates. Genuine work and much success in your business efforts!

  3. You ought to seriously think about working on growing this web site into a serious voice in this market. You obviously have a respectable knowledge of the areas all of us are searching for on this internet site anyways and you could potentially even earn a dollar or three from some advertising. I would explore following recent news and raising the volume of blog posts you make and I bet you’d start earning some great traffic in the near future. Just an idea, fine luck in whatever you do!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com