Emina Jahović donirala 20 hiljada eura za izgradnju ženske kuće - Volim Podgoricu

Emina Jahović donirala 20 hiljada eura za izgradnju ženske kuće

Emina Jahović donirala je 20 hiljada eura za izgradnju kuće za žene žrtve porodičnog nasilja u Novom Pazaru. Kantautorka je, pored države, glavni finansijer ovog projekta.

“Godinama postoji želja i namjera da se na području Raške oblasti izgradi sigurna kuća, ali nikako da se to realizuje. Nije samo novac problem, postoji još niz stvari koje moraju da se riješe i ispoštuju. Ono što je dobro jeste da žene iz Novog Pazara, Sjenice i okoline sve više govore o nasilju kroz koje prolaze i spremne su da prekinu tu torturu. Zato bi sigurna kuća bila spas za njih. Emina je uočila sve to i sama se javila da pomogne. Donirala je 20.000 eura za izgradnju objekta, a to je svakako velika suma i vrlo smo joj zahvalni”, kaže izvor uključen u projekat.

Emina nije željela da se sazna da je donirala novac.

“Nije nas uslovljavala time, nego nam je rekla da ne bi voljela da se pročuje u medijima da nam je donirala novac. Ja ipak mislim da o tome treba da se priča, ne samo zbog Emine, koja je pokazala da ima veliko srce, nego i zbog društvenog problema porodičnog nasilja, s kojim se svi zajedno borimo. Nadam se da će Emina u budućnosti, kada objekat bude izgrađen, doći da nas posjeti i ohrabri na početku našeg rada”, zaključio je izvor.

 

 

cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com