Uhapšena specijalna tužiteljka Katica Janeva - Volim Podgoricu

Uhapšena specijalna tužiteljka Katica Janeva

Policija je danas u Skoplju uhapsila specijalnu tužiteljku Katicu Janevu po nalogu Tužilaštva Sjeverne Makedonije za organizovani kriminal. Ona se sumnjiči da je pomagala u reketiranju makedonskog tajkuna zajedno sa rijaliti zvijezdom Bojanom Jovanovskim, poznatijim kao Boki 13.

Prema navodima medijima, policija je prije podne blokirala ulicu u kojoj je kuća Janeve u skopskom naselju Kozle i pretresa je, a Janeva je odvedena u Specijalno tužilaštvo kojim formalno rukovodi.

Pripadnici policije su pred zgradom Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, na parkingu je policijski kombi, a ulaz u zgradu nije dozvoljen.

Državno tužilaštvo Sjeverne Makedonije je za popodne najavilo konferenciju za novinare o privođenju Janeve koja je juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal svjedočila u okviru istrage slučaja “Reket”.

Afera “Reket” potresla je makedonsku javnost, a Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju je pokrenulo istragu 15. jula i istog dana su uhapšeni glavni osumnjičeni Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13 i njegov saučesnik Zoran Milevski.

Njih dvojica su osumnjičeni za reketiranje Orčeta Kamčeva, po Forbsu najbogatijeg čovjeka u Sjevernoj Makedoniji, koji je i sam osumnjičen u drugoj aferi pod nazivom “Carstvo”.

Jovanovski i Milevski su osumnjičeni da su od Kamčeva uzeli novac u zamjenu za pomoć, koristeći svoj navodni uticaj na Janevu, da ili izbjegne zatvor ili da mu kazna bude smanjena.

Tužilaštvo je konfiskovalo telefone Janeve kako bi ustvrdilo da li je imala veze sa osumnjčenim. Jedan je oduzet odmah, dok je drugi, čiji je nestanak ona prvobitno prijavila, pronađen kod njenih rođaka, ali sa izbrisanim podacima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com