Žena prebijena u ambulanti Hitne pomoći - Volim Podgoricu

Žena prebijena u ambulanti Hitne pomoći

Američka državljanka C.O. prebijana je u ambulanti Hitne pomoći u Plavu. Prema pouzdanim informacijama, nju je najvjerovatnije izudarao suprug D.S, a cio slučaj ispituju nadležni organi. Incident s teškim posljedicima dogodio se 16. avgusta. Nesrećna žena oporavlja se od povreda u beranskoj Opštoj bolnici, piše Dan.

Kako je Danu saznaje ekipa Hitne pomoći je tog dana dobila poziv da je ženi loše i oni su odmah otišli na označenu adresu i dovezli ženu u ambulantu.

“Kako mi je rečeno od osoba bliskih ovom slučaju, u ambulanti je isprebijanoj ženi uključena terapija i ona je ostala sama u sobi za intervencije. Nakon nekoliko minuta u tu prostoriju je ušao njen suprug i krvnički je isprebijao. Kad su ušli dežurni tehničari zatekli su je sa iščupanom infuzijom, svu krvavu i bez svijesti, te su u prvi mah pomislili da je mrtva. Nakon ponovo ukazane medicinske pomoći, žena je transportovana do Berana, gdje je hospitalizovana na urgentnom odjeljenju. Očigledno je da se u ovom slučaju nije postupilo po algoritmu za porodično nasilje, jer žrtva nije zaštićena, već se nasilje ponovilo još u gorem oblikuu jedinici za HMP Plav, što je nedopustivo i zbog čega neko mora da se zamisli. Posebnu težinu ovom slučaju da je činjenica da je žrtva državljanka SAD”, rekao je izvor Dana.

U telefonskom razgovoru doktor Almir Aksalić, koji je pretučenu ženu primio u ambulantu Hitne pomoći, rekao je da on nema pravo na izjavu za novine, već nas je uputio na bolnicu u Beranama, kao i direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Sašu Stefanovića.

Direktor Opšte bolnice u Beranama Budimir Dabetić je kazao da je žena zbrinuta i ukazana joj potrebna medicinska njega, te da joj je stanje stabilno i oporavlja se. Nije saopštio o kakvoj vrsti povreda se radi.

Da je upoznat sa slučajem potvrdio je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Saša Stefanović. Poručio je da je taj slučaj u fazi ispitivanja poslije čega će imati potpuniju informaciju.

“Ja sam primio tu informaciju, ali će trebati malo vremena da se sve to ponasloži i donese prava odluka. Slučaj je procesuiran policiji u Plavu pa kad nam oni dostave izvještaj, te kad dobijem izjave od doktora Aksalića i osoblja HMP Plav, kao i kad se sagledaju još neke okolnosti, imaću potpuniju informaciju cijelog slučaja i tada ću odlučiti koji su naredni koraci”, kazao je Stefanović.

Iz Odjeljenja bezbjednosti u Plavu je Danu rečeno da na tom slučaju radi kriminalistička policija.

(Dan)

1 komentar

  1. After study several of the blog articles on your own site now, and I genuinely as if your technique of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and are checking back soon. Pls check out my site also and inform me what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com