Crno-beli poslije preokreta pobijedili Molde i oduševili 6.000 mališana u Humskoj - Volim Podgoricu

Crno-beli poslije preokreta pobijedili Molde i oduševili 6.000 mališana u Humskoj

Fudbaleri Partizana pobijedili su Molde 2:1 (1:1) u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope.

Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Norveškoj.

Utakmici u Humskoj svjedočilo je 5.780 mališana uzrasta do 14 godina, koji su na zapadnoj tribini pravili karnevalsku atmosferu.

Podsjetimo, UEFA je kaznila Partizan sa dva meča na svom stadionu bez prisustva publike, ali mu je dozvolila da na tribini budu djeca iz škola fudbala širom Srbije.

Crno-beli su zasluženo pobijedili i u Norvešku idu sa prednošću, a do trijumfa su došli posle preokreta.

Po jedan opasan šut na obje strane bilo je sve što su rivali pokazali do 44. minuta, a tada je Boli, koji u igru ušao nešto ranije zbog povrede Knudzona, precizno šutirao i loptu od stative poslao u mrežu – 0:1.

Vođstvo Norvežana nije trajalo ni dva minuta jer je u sudijskoj nadoknadi Suma izjednačio. Tošić ga je proigrao, on je napravio majstoriju, “okrenuo” svog čuvara i pogodio metu – 1:1.

U drugom poluvremenu Molde se orijentisao na odbranu gola, a Partizan na sve jaču ofanzivu.

Trener Savo Milošević je u pauzi izvršio prvu izmjenu, Sadika je zamenio Ožegovićem, a kasnije je na teren poslao i Asana i debitanta Natha, sve u cilju da se slomi otpor Norvežana.

Sve do 79. minuta nije bilo uzbuđenja pred golom gostiju, a onda je Asano promašio nemoguće. Urošević je ušao u kazneni prostor po lijevoj strani i šutirao, golman Kraninks je odbranio, a lopta se odbila do Japanca, koji je sa pet metara promašio prazan gol!

Ipak, ni taj promašaj nije pokolebao crno-bele u nastojanju da stignu do trijumfa, a do drugog gola su konačno došli u 84. minutu. Posle akcije kratkim pasovima, lopta je došla do Uroševića na levoj strani, on je uposlio Tošića pred praznim golom, pa Bambiju nije bilo teško da zatrese mrežu.

Kako crno-beli na terenu, tako i djeca na tribini, skakali su od sreće!

Tošić je, dakle, upisao i asistenciju i gol.

Mora se dodati i da je Molde dva puta opasno zaprijetio, oba puta preko Džejmsa, ali je Stojković bio na visini zadatka.

Na kraju, Partizan je zasluženo pobijedio, ali stečena prednost ne garantuje mu miran put na sever Evrope.

kurir.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com