DPS IZGLASAO ČLANOVE ODBORA IZ REDOVA DEMOKRATA: Rat u opoziciji TEŠKOM ARTILJERIJOM - Volim Podgoricu

DPS IZGLASAO ČLANOVE ODBORA IZ REDOVA DEMOKRATA: Rat u opoziciji TEŠKOM ARTILJERIJOM

Rat opozicionih partija u Crnoj Gori nastavlja se i to – teškom atiljerijom.  Iako se, formalno, svi slažu da treba mijejati izborne zakone, učešće u Odboru za izorne reforme postalo je kamen razdora u opoziciji. Sada su, u Odbor, umjesto predstavnika DF-a, ušli predstavnici Demokrata, glasovima vladajuće koalicije.

Administrativni odbor odbio je predlog posebnog kluba da Aleksandar Damjanović bude član Odbora za sveobuhvatne izborne reforme.

Predsjednik Odbora Ljuiđ Škrelja kazao je da je predlog kasno dostavljen i odbio je da se o tome glasa.

Poslanik Janko Vučinić kazao je da se posebnom klubu uskrajuće pravo da učestvuje u izbornim reformama, dok su poslanici Demokratskog fronta napustili sjednicu nakon toga.

“Ovo je teror. Vi ste portparol Demokratske Crne Gore”, kazao je poslanik DF-a Milutin Đukanović Škrelji, na šta je ovaj kazao da je predlog kasno dostavljen.

Oni su izaladajuće koalicije, za članove Odbora za izborne reforme izbrani su predstavnici Demokrata glasovima Momo Koprivica i Danilo Šaranović.

Opozicija nije prisustvovala glasanju, dok je Miodrag Lekić Podnio ostavku.

Marta Šćepanović iz DPS-a kazala je da treba početi sa izbornim reformama što prije i navela da kandidatura Damjanovića nije dostavljena na vrijeme.

“Ohrabruje nas najava tog kluba da žele da učestvuju u izbornim reformama. Ako ostane pri tom stavu mi ćemo predložiti rješenje da on bude član odbora, pa makar promijenili odluku o formiranju Odbora”, rekla je Šćepanović.

Vučinić je kazao da nema dileme da predstavlja opozicioni klub i istakao da DPS ne želi rad opozicije u Odboru.

“Da to žele prihvatili bi našeg kolegu. Takav ustupak od DPS-a nam je treba”, rekao je Vučinić.Na današnjoj sjednici Administrativnog odbora je i formalno uspostavljana koalicija koju je Demokratska Crna Gora iza leđa ostatka opozicije dogovarala sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), kazali su iz Demokratskog fronta (DF).

“Nemamo dilemu da je časnom članstvu Demokrata bilo degutantno posmatrati kako danas Luiđ Škrelja i Marta Šćepanović kršeći zakon, na silu ubacuju u radnu grupu Moma Koprivicu i Danila Šaranovića. Crnogorski, a vjerujemo i evropski parlamentarizam, ne pamte da su poslanici vladajuće partije ovako energično, protivno mišljenju većinske opozicije, ugurali poslanike Demokrata u radnu grupu za izradu izbornog zakonodavstva. Čak ni Mila Đukanovića ovako nisu branili od afere “Koverta”, kao što su politička snajperuša Marta i mitraljezac Škrelja, pucali po ostatku opozicije, ne bi li omogućili bezbjedan prelaz Bogdanovića i Bečića u rov DPS-a. Sad imamo gotovo šizofrenu situaciju da su Marta Šćepanović i Luiđ Škrelja uzeli crvene kravate, a da su Koprivica i Šaranović prvi migranti Demokrata na okupiranoj teritoriji DPS-a”, saopštili su iz DF-a.

Poslije današnjeg glasanja na Administrativnom odboru, ocjenjuju u DF-u, “stekli su se i uslovi da se više ne nanosi šteta Darku Pajoviću poređenjem sa Bogdanovićem i Bečićem.”

“Za razliku od njih, Darko Pajović je imao hrabrosti da dođe u Skupštinu i brani svoje stavove, dok su oni dali pumomoćje Marti Šćepanović i Luiđu Škrelji da budu Demokrate umjesto njih”, saopštili su iz DF-a.

volimpodgoricu.me/Vijesti.me

1 komentar

  1. Nice blog here! Also your website loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com