Home / ŽIVOT + / Ljepota / Ova glumica je zbog siromaštva SPAVALA U KOLIMA, ali sudbina joj je dodijelila neočekivani obrt

Ova glumica je zbog siromaštva SPAVALA U KOLIMA, ali sudbina joj je dodijelila neočekivani obrt

Lijepa glumica danas je jedna od omiljenih, stalno je sa osmijehom na licu, a malo ko zna njenu životnu priču.

Kada se sa samo 15 godina sa mamom doputovala iz Vašingtona u Holivud, Hilari Svonk je morala spava u kolima i brine o svakom centu.

Ova američka glumica svoju karijeru započela je septembra 1997. godine ulogom u seriji “Beverli Hils”. Njen lik je izbačen iz serije, a nakon što je mislila da će doživjeti krah uloge su joj se nizale i popularnost rasla.

Samo dvije godine kasnije ova dvadesetpetogodišnjakinja dobija ulogu Brendona u biografskom filmu Kimberli Pirs “Momci ne plaču” (“Boys don’t cry”). Svonkova je zbog ove uloge morala da drastično promijeni kilažu i smanjila udio masnog tkiva na 7 posto.

Svonkova je bila treća najmlađa glumica koja je dobila Oskara.

Samo pet godina kasnije tada već poznata glumica dobila je i drugog Oskara. Naime, Svonkova je glumila u filmu Klinta Istvuda “Djevojka od milion dolara” bokserku Megi Ficdžerald koja se pod “stare dane” odlučuje na ovaj borilački sport i uz pomoć trenera postaje najbolja. Zbog ove uloge Hilari je morala da dobije 15 kilograma mišićne mase, koja ju je svrstala na listu poznatih glumica koje su morale drastično da promijene svoj izgled zarad filmske uloge.

Prilikom dodjele Oskara, Svonkova je prokomentarisala da ne zna kako je ovo zaslužila jer je ona samo jedna obična devojka koja je došla iz kamp prikolice sa velikim snovima.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com