“SOS ZA MONTENEGRO” ISPRED SKUPŠTINE: Poslanici vlasti i opozicije prošli NEZAINTERESOVANO - Volim Podgoricu

“SOS ZA MONTENEGRO” ISPRED SKUPŠTINE: Poslanici vlasti i opozicije prošli NEZAINTERESOVANO

Pred zgradom parlamenta aktivisti Koalicije za održi razvoj jutros su raširili transparente sa porukama – “Je li vas sramota?”, “SOS za Jadran”, “Glavu damo, prirodu ne damo”, “Sačuvajmo Sinjajevinu”, “Jeste li pustili suzu Evrope”, “SOS za Montenegro”, “Dalje nećeš moći” i simbol barskih čempresara…

To je bio uvod u prvu konferencija nedavno formiranog KOR-a, prije koje je poslanike razdrmao zvuk sirene za uzbunu. U toj zgradi danas se biraju članovi Odbora za izborno zakonodavstvo i mjenja Zakon o poreskoj administraciji.

Pojedini poslanici vlasti i opozicije prošli su pored eko aktivista ne osvrćući se na poruke koje su im upućene sa transparenata.

Jedan od aktivista, Aleksandar Perović, objasnio je da su se baš tu okupili da podsjete poslanice i poslanike koji sjede u toj zgradi da treba da zastupaju interese građana.

“U prethodnom periodu neka unutar-partisjka prepucavanja i druge podjele zaokupirali su crnogorsku javnost i mi danas, kao odgovorni građani, kao istinske i prave patriote koje vole ono što je najvrijednije – njeni prirodni resursi i ljudi, osjećamo obavezu da budemo ovdje i javno još jednom pozovemo sve kojima je Crna Gora u srcu da to pokažu na djelu”, rekao je Perović.

On je podsjetio poslanike da su tokom avgusta investitori nastavili da okupiraju naše vodotoke izgradnjom mini hidroelektrana, da MO nije odustalo od namjere da od potencijalnog parka prirode napravi vojni poligon za bojeva gađanja, i dalje su istraživanja nafte i gase na našem moru…

“Zapravo, sve rade da ekološka država kao ekonomska i razvojna šansa bude degradirana, devastirana, upropaštena, što ne da bi nas dovelo u nezavidnu situaciju, već spriječilo buduće generacije da ostaju na ovom prostorima i trajno bi izgubili najvrijednije prirodne resusre Crne Gore. KOR želi da u prvi plan stavi javni interes ove države, a javni interes je ekološka država kao razvojna šansa”, rekao je Perović.

Njegov eko saborac Mirsad Kurgaš rekao je da se grupa građana “SOS za Montenegro” pridružila “čistom talasu KOR-a”.

“S obzirom da su sve uništili ostaju još Jadransko more, ostaju rijeke, jezera i planine koje treba unovčiti… Krajenje je vriejme da kažemo dosta. Nećemo dozvoliti da peticije za Sinjajevinu i rijeke prođu kao ona za Mamulu…”, rekao je Kurgaš.

On je poručio poslanicima da konačno počnu da rade ono za šta su plaćeni i da stanu na stranu građana.

Aleksandar Milatović pozvao je Vladu da što hitnije usvoji peticiju za zaštitu Sinajevine predatu prije 18 dana:

“To je prva online peticija koja je prošla na sajtu Vlade…Još jednom molim MO da odustane od sluduog nauma da militarizuju najveći pašnjak u Crnoj Gori, Sinjajevinu. Mi smo nudili rješenja, ai dalje ćemo, Sinajevina je pravi primjer kako Crna Gora može da se bazira na održivom razvoju”, kazao je on.

Aktivisti KOR-a nakon toga odšetali su do zgrade MO, odakle su pozvali Predarga Boškovića da odustane od militarizacije Sinjajevine i na kapiji mu ostavli fotogarfiju ljepota te planine sa porukom “pozdrav sa Sinajajevine”. Istu “razglednicu” dobio je i predjesnik Vlade Duško Marković.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com