Home / ŽIVOT + / Duhovnost / ČUDO U MANASTIRU OSTROG! Kada je bolesni dječak Vojin (3) krenuo ka MOŠTIMA Svetog Vasilija svi su zanemjeli

ČUDO U MANASTIRU OSTROG! Kada je bolesni dječak Vojin (3) krenuo ka MOŠTIMA Svetog Vasilija svi su zanemjeli

Za Vojina Markovića, ne tako davna, 2006. godina, bila je kobna. Ovaj dječak iz Varvarina je imao tri godine u trenutku kada mu je dijagnostifikovana adultna akutna limfoblastna leukemija.

Kako njegova porodica priča, bolest je sasvim slučajno otkrivena, a ništa nije ni naslućivalo da će se Vojinovo bezbrižno djetinjstvo pretvoriti u užas. Njegova majka Danijela Marković kaže da su to najgori dani za njihovu porodicu.

– Nisam mogla da se pomirim sa tim da je moj sin jedinac bolestan. Činili smo sve kako bi se Vojin izliječio. Godinu dana smo bili u Beogradu, na liječenju – priča Danijela.

No, ova priča kreće mnogo ranije. Godinu dana, prije otkrića da je njihovo dijete bolesno, Mlađan i Danijela, porodično sa sinom Vojinom odlučuju da idu na more u Crnu Goru. Dogovaraju se da u povratku sa mora svrate u manastir Ostrog. Ali, kako je u dvorištu manastira bila ogromna gužva, Danijela i Mlađan odlučuju da je bolje da drugi put dođu u manastir, jer je Vojin tada imao dvije godine i bilo je previše vrućina za bebu.

Nekoliko mjeseci kasnije, njihov sin Vojin, dobija bolest i kreće na liječenje u Beograd, a prognoze su, kako priča Vojinova majka, za porodicu bile obeshrabrujuće.

Vojinova porodica ističe da su u Beogradu, na Institutu za majku i dijete, Vojina liječili najbolji ljekari, kao i da su im veoma zahvalni. Porodica Marković odlučuje da ode u manastir Ostrog i poslednje nade i molitve upućuju Svetom Vasiliju Ostroškom.

– Moj suprug i ja smo se dogovorili da odemo na Ostrog. Čuli smo razne priče o izliječenju bolesnih i čudotvornosti ovog sveca. Padala je kiša i sjećam se da smo mnogo problema imali da stignemo do manastira. Vojin je imao tri godine, a mi nikada prije toga nismo bili u ovom manastiru. U jednom trenutku je Vojin uzeo svog tatu za ruku i poveo ga do moštiju Svetog Vasilija Ostroškog. Ostajem sama. Ali, minut – dva kasnije vidim Vojina koji i mene hvata za ruku i vodi me kroz masu. Iznenađena što moje dijete tako reaguje, iako nikada prije toga nismo bili ovde, ipak lijepo objašnjavam Vojinu da moramo da sačekamo red. Tada mi prilazi neka žena i kaže mi kako Vojina „zove Sveti Vasilije Ostroški“, a tada nas svi propuštaju – priča Danijela.

Nad kivotom ostroškog sveca majka je dala zakletvu.

– U dijelu gdje su mošti ostajemo Vojin, moj suprug Mlađan i ja, kao i jedna žena u invalidskim kolicima. Monah nam čita molitvu za zdravlje, a ja se tada zaklinjem da će ovu našu priču kad-tad čuti cijela Srbija – kaže Danijela. Nedugo potom, tačnije tri mjeseca kasnije, Vojinove dijagnoze na Institutu za majku i dijete kreću da budu pozitivne. Posle osam mjeseci intenzivnog liječenja Vojin biva potpuno zdrav.

Danas, pored Vojina, ova porodica je brojnija za još jednog člana, Dunju, Vojinovu sestru. Vojin se profesionalno bavi fudbalom i ide u srednju školu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com