MJEŠTANI ODMAH OBAVIJESTILI POLICIJU: Pronađena ljudska lobanja - Volim Podgoricu

MJEŠTANI ODMAH OBAVIJESTILI POLICIJU: Pronađena ljudska lobanja

Mještani pljevaljskog sela Bukovica prije desetak dana su u tom mjestu pronašli ljudsku lobanju, o čemu su odmah obavijestili policiju. Službenici pljevaljske policije su izašli na lice mjesta i utvrdili da se radi o ljudskoj lobanji.

Radi utvrđivanja više detalja, policija je lobanju proslijedila na dalja vještačenja, piše Dan.

U samoj selu, iako niko od mještana ne želi javno da komentariše čija bi to lobanja mogla da bude, posljednjih dana se ispredaju brojne priče. Među mještanima se pronijela priča da je lobanja nađena na kolcu, što je ih dodatno uznemirilo. Pošto je lobanja pronađena u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, u zaseoku Mrčići, neki mještani vjeruju da se radi o obračunu graničnih švercera, koji često preko granice iz Crne Gore prebacuju “zabranjene tovare”. Naime, u ovim krajevima se već godinama priča da se iz pravca Pljevalja prema Foči švercerskim rutama krijumčare narkotici.

Bukovici se mogu čuti i priče da se radi o sukobu migranata iz arapskih zemalja koji u posljednje vrijeme pješke prolaze kroz ovo selo na putu ka Bosni i Hercegovini i dalje prema zemljama Evropske unije, pri čemu su često u toku noći neovlašćeno boravili u praznim bukovičkim kućama.

Neki vjeruju da lobanja potiče iz vremena Drugog svjetskog rata ili iz vremena ratova sa kraja dvadesetog vijeka. Kada je u pitanju prva tvrdnja, nju većina mještana odbacuje jer su pronađene sve kosti glave. Taj podatak većinu stanovnika Bukovice navodi na zaključak da se radi o ubistvukoje je počinjeno mnogo kasnije. Kada su u pitanju ratovi s početka posljednje decenije prošlog vijeka, niko u okruženju ne zna da je neko lice stradalo na tom području.

U svakom slučaju, problem je što mnogi u Bukovici komentarišu pronalaženje lobanje, njen izgled i druge osobine, a uopšte je nijesu vidjeli, a mnogobrojne priče i pretpostavke izazivaju strah kod žitelja ovog pljevaljskog sela.

Iz policije je potvrđeno da je lobanja pronađena, ali nijesu saopštili više detalja.

“Dežurna služba Centra bezbjednosti Pljevlja je 10. avgusta 2019. godine obaviještena od strane jednog lica da je u selu Mrčići zapazilo ljudsku lobanju. Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su odmah izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, po čijem ovlašćenju je izvršen uviđaj, a lobanja je izuzeta sa lica mjesta”, kazali su Danu iz pljevaljske policije.

Iz Uprave policije je saopšteno da je lobalja po nalogu državnog tužioca predata Centru za sudsku medicinu Kliničkog centra Crne Gore radi daljeg postupanja. Istakli su da će javnost o svemu biti obaviještena kada se završe potrebne istražne radnje.

“Nakon vještačenja preduzeće se dalje policijsko-tužilačke mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica vezanih za ovaj događaj, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, saopštili su iz Uprave policije.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com