PODGORICA: Građanima najviše smetaju vrućina i nehigijena u autobusima - Volim Podgoricu

PODGORICA: Građanima najviše smetaju vrućina i nehigijena u autobusima

Mnogi građani Podgorice zbog svakodnevnih obaveza primorani su da i tokom vrelih ljetnjih dana, koriste javni gradski prevoz. Međutim, na visokim temperaturama vožnja gradskim autobusima nije baš prijatno iskustvo. U to se uvjerila i ekipa Vikend novina. Kako kaže sugrađanka Sanja Tošković, prevozom “teško da je ko zadovoljan”.

“Realno gledano, autobusi dosta kasne i higijena se ne održava. Klime ne rade. Oni ni ne znaju šta je klima. Katastrofa je vruće. Dosta ljudi nije zadovoljno, kako javnim prevozom, tako i vozovima. Takođe, cijena karte bi mogla biti manja zbog našeg standarda i platežne moći građana”, navodi Tošković.

Da je u autobusima veoma vruće i zagušljivo kaže i Danijela, kojoj je gradski prevoz gotovo svakodnevno potreban.

“Velika je vrućina i zagušljivo je, al šta da radimo. Mislim da bi trebalo korigovati cijenu. Ja svakog dana koristim javni prevoz, minimum dva puta dnevno, što zbog odlazaka na pregled, što zbog drugih obaveza. Sve to košta”, napominje Danijela.

Verica Đeković iz Danilovgrada kaže, pak, da su uslovi u međugradskom prevozu, za razliku od gradskog znatno bolji.

“Veoma smo zadovoljni međugradskim prevozom. Uvijek su tačni i u njima nije vruće, klimatizovani su”, naglasila je Đeković.

Takođe, nijesu svi nezadovoljni javnim prevozom u Podgorici. Student Damir Ličina ističe da mu se sviđa što autobusi idu redovno i, kako kaže, nikad ne kasne.

“Koristim gradski prevoz svakog dana i zadovoljan sam. Malo jeste vruće, ali podošljivo je. Sviđa mi se što su autobusi uvijek tačni, nikad ne kasne. Što se tiče cijene karte, ja kao student imam mjesečnu kartu, tako da mi nije puno. Ipak, s obzirom na naš standard, cijena bi možda trebalo biti malo niža”, rekao je Ličina.

Građani se žalili i Glavnom gradu

Iz Sekretarijata za saobraćaj Glavnog grada Vikend novinama su kazali da su se građani i njima obraćali, navodeći da su tokom ljetnjih mjeseci temperature u autobusima bile izuzetno visoke.

“Nažalost, tokom ljetnjih mjeseci građani su nam iskazali nezadovoljstvo kvalitetom usluga linijskog javnog prevoza, naročito u dijelu visokih temperatura u autobusima, usljed nefunkcionisanja klima uređaja u njima, odnosno nemogućnosti prirodnog provjetravanja otvaranjem prozora i šibera. S tim u vezi, uputili smo zahtjev privatnim privrednim subjektima koji održavaju linije da učine napor u smislu osposobljavanja klima uređaja u autobusima, kako bi se obezbijedio adekvatan prevoz naših sugrađana i drugih korisnika u ovim vrelim danima”, navode iz Sekretarijata.

Isto tako, kako ističu, osobe sa invaliditetom i njihova udruženja iznijeli su zahtjev da im se obezbijedi dostupnost, odnosno pristupačnost autobusa osobama sa invaliditetom.

“Takođe, pojedini građani žalili su se na frekventnost autobusa na određenim linijama u ovom periodu. Stalni su i zahtjevi da se određenim linijama produži trasa, kako bi se na taj način povećala pokrivenost grada i stvorile mogućnosti našim sugrađanima da na odgovarajući način koriste ovaj vid prevoza. Povodom navedenih obraćanja u komunikaciji sa prevoznicima rješavamo konkretne zahjeve”, dodaju iz Sekretarijata.

(Vikend Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com