POJAVIO SE NOVI TRAG U ISTRAZI REKORDNE ZAPLIJENE KOKAINA NA BRODU U FILADELFIJI: FBI traga za Šarićevim saradnikom! Gorana Sokovića otkucao svjedok?! - Volim Podgoricu

POJAVIO SE NOVI TRAG U ISTRAZI REKORDNE ZAPLIJENE KOKAINA NA BRODU U FILADELFIJI: FBI traga za Šarićevim saradnikom! Gorana Sokovića otkucao svjedok?!

Veze Goran Soković, za kojim je Srbija raspisala potjernicu zbog sumnje da je organizovao šverc 5,7 tona kokaina, na meti američkih istražitelja zbog 18 tona kokaina zaplijenjenih u junu

Crnogorski državljanin Goran Soković, za kojim je Srbija raspisala potjernicu zbog sumnje da je sa Darkom Šarićem organizovao kriminalnu grupu koja je prošvercovala 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, navodno je na udaru američkih istražitelja koji provjeravaju njegovu ulogu u nabavci kokaina koji je zaplijenjen na brodu u Filadelfiji!

Kako navode crnogorski mediji, Soković se našao pod lupom nakon što je na njega tokom saslušanja ukazao jedan od uhapšenih pomoraca sa broda

– Njegovo ime navodno je pomenuo jedan od članova posade porijeklom iz Južne Afrike. Ne postoje još uvek čvrsti materijalni dokazi da bi se raspisala potjernica, već se provjeravaju tragovi sa broda. Uzet je DNK i on će biti upoređen sa genetskim materijalom Sokovića, koji bi jedna evropska država koja ga ima trebalo da pošalje američkom FBI – navode oni.

Rekordnu zaplenu od skoro 18 tona kokaina vrijednog oko 1,3 milijarde evra u junu izveli su pripadnici FBI i DEA na brodu „MSC Gajan“ u Filadelfiji. Plovilo je, navodno, otkriveno po dojavi, a članovi posade, među kojima je i Ivan Đ. (29) iz Kotora, odmah su uhapšeni.

 

FOTO: AP

– Ivan Đ. priznao je svoje učešće u utovaru kokaina na brod, tj. da je za pomoć u utovaru kokaina na brod dobio 50.000 evra. Krivicu je priznao i Fonofavea T., ali je optužio Crnogorca da ga je vrbovao. Oni su navodno ispričali da je njihov zadatak bio da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain. Posle njihovog saslušanja, uhapšeno je još nekoliko osumnjičenih, među kojima su četvorica Crnogorci – prenijeli su izvori crnogorskih medija.

Kako navode, istraga o najvećoj zapleni kokaina u poslednjih 230 godina u SAD još uvijek nije završena, a američki istražitelji vjeruju da ima još osumnjičenih pomoraca koji su uspjeli da izbjegnu hapšenje.

U Srbiji osuđen na 15 godina

Za Goranom Sokovićem Srbija je raspisala potjernicu prije skoro 10 godina, posle zaplene 1,8 tona kokaina na jahti „Maui“ u Urugvaju. Po ovoj potjernici, on je 2010. bio uhapšen u Pljevljima, ali je pušten na slobodu jer u to vrijeme kao državljanin Crne Gore nije mogao da bude izručen Srbiji. Posle puštanja na slobodu, izgubio mu se svaki trag.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com